Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordrecht helpt inwoners met energiebesparing'
13dec 2012

Dordrecht helpt inwoners met energiebesparing

DORDRECHT - Ruim 250 aanmeldingen voor de energiebesparingactie

De actie ‘Dordrecht bespaart energie’ heeft tot dusver meer dan 250 aanmeldingen opgeleverd. Wethouder Harry Wagemakers is blij met dit aantal. “We zijn begonnen in de wijken Sterrenburg, Crabbehof en Dubbeldam. Volgend jaar worden de overige wijken aangeschreven. Als we zo doorgaan, gaan Dordtenaren flink besparen op hun energierekening.”
 
De energiebesparingsactie wordt aangeboden door de Energiecoöperatie Dordrecht (ECD), een samenwerking van de gemeente Dordrecht en HVC. Zij biedt een energiescan, die normaal € 95,- kost, aan voor het actietarief van € 25,-. Een energiedeskundige kijkt naar het energieverlies en kansrijke besparingsmaatregelen voor de woning en levert een adviesrapport op. Woningeigenaren kunnen zich eenvoudig aanmelden op www.energiedordrecht.nl. 
De ECD werkt in deze actie samen met Susteen bv, specialist in energiebesparing. 
 
Duurzaamheid 
Duurzaamheid is een speerpunt van de gemeente Dordrecht. Energiebesparing is daarvan een belangrijk onderdeel. “De afgelopen tien jaar zijn de energielasten meer dan verdubbeld. Naar verwachting zet deze stijging door. In veel woningen is een besparing van minimaal 30% op de energiekosten mogelijk. Deze besparing kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Goed voor het milieu en voor de portemonnee dus”, aldus wethouder Harry Wagemakers (Duurzaamheid).
 


Deel dit bericht met je vrienden!