Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kerstnachtdienst Grote Kerk in teken van de voedselbank Dordrecht'
12dec 2012

Kerstnachtdienst Grote Kerk in teken van de voedselbank Dordrecht

DORDRECHT - In Dordrecht maken 250 gezinnen wekelijks gebruik van de Voedselbank. Het werk groeit en daarom gaat ook De Hoop meewerken door een ruimte voor de voedselbank te gaan beheren.

EHet grootste uitgiftepunt is de Buitenwacht elke vrijdag met minstens zestig gezinnen. Omdat de nood stijgt, begint ook de diaconie van de Grote Kerk een actie. In de drukste dienst van het jaar - kerstnachtdienst soms met bijna  dertienhonderd  mensen binnen - staat de voedselbank centraal. Ook andere kerken willen op weg naar kerst de voedselbank aandacht gaan geven.

De wijkkerkenraad van de Grote Kerk heeft besloten de collecte van de Kerstnachtdienst te bestemmen voor de Voedselbank in Dordrecht.
Daarnaast wil de diaconie van de Grote Kerk bezoekers van de Kerstnachtdienst betrekken bij de Voedselbank. Aan alle bezoekers wordt gevraagd om houdbaar voedsel. Elk voedsel is welkom waarbij het alleen belangrijk is dat het houdbaar voedsel is zoals bijvoorbeeld eten in blik. Liever niet eten in een glazen pot vanwege het breukrisico. De diaconie zal in samenwerking met vrijwilligers zorgen voor de logistieke invulling van deze actie.
 Deel dit bericht met je vrienden!