zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Evangelische basisschool Eden Dordrecht op zoekt naar fusiepartner

10 december 2012

DORDRECHT - De in 2008 opgerichte evangelische basisschool Eden in Dordrecht (127 leerlingen) moet op zoek naar een fusiepartner. Dit meldt het Nederlands Dagblad (ND) in een rapportage over evangelische scholen in Nederland. Dordrecht blijft achter de resultaten, in aantal leerlingen, die elders in Nederland wel worden bereikt, aldus de krant.

De evangelische school EDEN laat op de eigen website positieve berichten doorklinken en meldt niks over een mogelijke fusiebespreking. De school is ook zeer content met de laatste rapportage van de onderwijsinspectie.

Bericht van de website van EDEN Dordrecht:

Per 1 januari 2013 telt de school ongeveer 130 leerlingen. In het voorjaar van 2013 start er een derde kleuterklas!

De locatie
Onze school ligt op een prachtige locatie aan de Bosboom Toussaintstraat 62 in Dordrecht. Rondom de school is genoeg parkeerruimte voor uw auto. De school is goed te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Kinderen uit de hele Drechtstreek komen elke dag zonder problemen op tijd op school. Dankzij het continu rooster en (soms) het gemak van carpoolen, valt het halen en brengen van de kinderen qua tijd voor veel ouders erg mee. Wist u dat uw gemeente vaak ook een bijdrage levert aan leerlingenvervoer, meer informatie daarover vindt u op de website van uw gemeente. Op loopafstand van de school bevindt zich een logopediste en een cesartherapeut.

Continu rooster

Op Eden hebben we een continu rooster van 8.45 tot 15.15 uur, behalve op woensdag, dan duurt de schooldag van 8.45 tot 12.15 uur. Groep 1 en 2 zijn op woensdag de hele dag vrij.

Zorg voor uw kinderen (0-12 jaar) onder 1 dak!

Door de samenwerking met Bambino (buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en kinderopvang) is er een complete

dagbesteding in een samenhangende ontwikkelingslijn mogelijk. Kortom, zorg voor kinderen van 0 tot 12 jaar onder 1 dak

Brede ontwikkeling

Eden is een school die streeft naar een brede ontwikkeling van ieder kind. Een school waar ieder kind naast basisvaardigheden, gaven en talenten kan ontwikkelen en het plan mag ontdekken voor zijn leven. De kinderen maken kennis met koken, tuinieren, dieren verzorgen, handvaardigheid, textiele werkvormen, drama, dans en muziek. Er is volop gelegenheid tot actief bewegen voor iedere leeftijd. Het schoolgebouw heeft een ruim speellokaal dat ook als gymzaal of gemeenschapsruimte wordt gebruikt.

Gezonde school

Elke dag wordt tijdens de ochtendpauze in elke groep verplicht fruit gegeten (en dus geen liga's, koekjes of snoepjes)!

Aandacht en liefde

De school wil er aan meewerken dat de kinderen trots zijn op wie ze zijn en op de gaven die zij hebben gekregen, ongeacht het niveau waarop zij functioneren.

Een veilige plek voor uw kind
Ebs Eden wil een school zijn die in Dordrecht wat toe te voegen heeft. Een school die de kinderen opleidt en opvoedt in een evangelisch christelijke sfeer, wellicht in overeenstemming met een vergelijkbaar opvoedingsklimaat bij u thuis. U schept hiermee duidelijkheid en veiligheid voor uw kind.

 

 

Lees meer over:

nd eden
Deel dit bericht met je vrienden!