dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Ark van Noah ontvangt officiële vergunning

10 december 2012

DORDRECHT - Door wethouder Piet Sleeking is de officiële vergunning voor de Ark van Noah overhandigd. Op  maandag 10 december om 13.45 was het eindelijk zover. De bouw duurde vier jaar.  De Ark was al zes maanden open voor publiek. Sinds 9 juli 2012 heeft de Gemeente Dordrecht de Ark van Noach een gedoogvergunning verleend om maximaal 500 bezoekers gelijktijdig aan boord te laten. Nu mogen er 3000 mensen tegelijk aan boord verwelkomd worden door bouwer Johan Huibers. 

Tijdens een feestelijke ceremonie werd de vergunning overhandigd in de conferentiezaal door Piet Sleeking aan Johan Huibers. Ook tweede kamer lid Joël Voordewind was hierbij aanwezig. Hij was 1 van de eerste aan wie Johan Huibers zijn droom vertelde. Zijn droom: 'dat de helft van Nederland onder water stond' inspireerde Johan deze ark te bouwen.  
Deze bevlogen man begon er gewoon aan en had geen vast uitgestippeld plan van te voren. Zo ook geen vergunning, vandaar de blijdschap bij hem dat dit nu officieel rond is. Alle bezoekers kregen gratis gebak om deze mijlpaal te vieren. Op de Ark kunnen de bezoekers de geschiedenis van Noah beleven door presentaties, wetenschappelijke achtergrond informatie, diverse films, schilderingen en nog veel meer. Er is ook een restaurant met uitzicht over rivier de Merwede en de stad Dordrecht. . Voor meer informatie: www.arkvannoach.com.

Foto's: Dawn Eve van Norden

Lees meer over:

ark van noach johan huibers
Deel dit bericht met je vrienden!