zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Het nieuwe poppodium Bibelot heropent in april 2013 in het Energiehuis in Dordrecht

5 december 2012

DORDRECHT -  In april 2013 start Bibelot in het Energiehuis tijdens een spectaculair openingsweekend. Bibelot bruist van Energie. Het nieuwe maandblad Style2be voor de regio Dordrecht meldt dit. Bibelot noemt de heropeningsdatum op websites.

In het Energiehuis aan de Noordendijk, eens een onderdeel van de centrale, werkt Bibelot nauw samen met andere culturele partners.

Het poppodium heeft bekend gemaaklt  in het weekeinde van 14-15 december 2012 in de voormalige kerk aan de Wijnstraat met speciale activiteiten te sluiten

Daar ligt dan meer dan 31 jaar Bibelot geschiedenis, want in het weekeinde van april 1981 begon de vereniging Bibelot er nog als sociëteit.  Op 14 december wordt het verleden (45 jaar lang) ook gevierd met een besloten vrijwilligersfeest.

Een laatste topoptreden is maandagavond BLOF. Het is al maanden uitverkocht. BLOF behoorde haast tot de huisbands van Bibelot, waarvan de geschiedenis in 1967 begon in een kerkzaaltje naast de RK Verrezen Christuskerk in Crabbehof. In 1968 werd het Steegoversloot 34 en daarna in 1981 de Wijnstraat.  Bibelot is een begrip in Nederland en behoort tot de belangrijkste poppodia in het land. Het Energiehuis is een sprong voorwaarts van de stichting.

Voor meer informatie www.bibelot.net

 

 

 

Lees meer over:

energiehuis bibelot style2be
Deel dit bericht met je vrienden!