donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht houdt top in vizier na overwinning op AGOVV

4 december 2012 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Op maandag 3 december speelde FC Dordrecht een thuiswedstrijd tegen AGOVV.

Bij FC Dordrecht keerde aanvoerder Rogier Molhoek terug in de basisopstelling in plaats van de geschorste Amevor. Roderick Gielisse (op rechtsback) en Marvin Peersman (aan de linkerkant) hadden de plaatsen van Fortes en Samoender overgenomen. Voor de rest speelde Dordt in de vertrouwde formatie.

Vlak voor de aftrap zei Harry van den Ham: “Met deze selectie is vervanging geen verzwakking”. Dat bleek ook wel. Conform opdracht pakte FC Dordrecht de tegenstander beet en ging op jacht naar de openingstreffer. Binnen drie minuten was dat bijna zover, maar Moussa Kalisse kon net niet succesvol afwerken.

Aan de overkant was AGOVV via de counter één maar gevaarlijk, maar voor de rest speelde het grootste deel van het spel zich in het eerste half uur op de helft van de tegenstander. In die periode verwierf Dordrecht zich vijf mogelijkheden en/of kansen, maar deze waren nog niet aan de thuisclub besteed.

Na rust stelde FC Dordrecht orde op zaken tegen AGOVV. De doelpuntenjacht duurde een half uur, maar toen werd de ban gebroken. Na een ‘één-tweetje’ over zeventig meter brak Jeffrey Rijsdijk de ban en tien minuten later stelde Jessy Mayele de achtste seizoensoverwinning veilig: 2-0.

De ploeg van interim-trainer Harry van den Ham pakte na de uitglijder bij Sparta de winnende draad dus gewoon weer op. Daarmee bewees het niet alleen de stabiliteit, maar vooral de eigen dadendrang. Door deze winst steeg Dordrecht naar de vierde plaats van de ranglijst en heeft zich bijna halverwege de competitie ontpopt als de verrassende outsider van dit seizoen.

AGOVV hield nog lang stand, dat lag in dit geval echter niet geheel aan de eigen defensieve kwaliteiten. De afwerking van Lars Veldwijk en Garry Mendes Rodrigeus stond deze avond ook niet zuiver afgesteld. De spitsen kwamen bij elkaar in de tweede helft zes keer in kansrijke positie, maar alle pogingen misten (net) het doel.

Met Jessy Mayele voor Moussa Kalisse en later Ricardo Samoender voor Rogier Molhoek (waardoor Danny Post een linie naar voren kon schuiven) probeerde Van den Ham nog meer aanvalskracht binnen de lijnen te krijgen. Een opzet die uiteindelijk zou slagen.

De gasten uit Apeldoorn (die vooral strandden in goede bedoelingen) waren een kwartier voor tijd kansloos toen hun eigen aanval werd onderbroken. Jeffrey Rijsdijk kreeg de bal net buiten zijn eigen strafschopgebied, zag in de diepte Garry Mendes en gaf een dieptepass op maat. De blonde middenvelder ondernam vervolgens één lange spurt naar het andere strafschopgebied om daar precies op tijd de bal terug te krijgen en van dichtbij binnen te tikken: 1-0 uit een zelden vertoond doelpunt.

Tien minuten later Jessy Mayele de wedstrijd. Aan de rechterkant kreeg hij de bal, sneed naar binnen en maakte de schijnbeweging om de voor het doel vrijstaande Veldwijk aan te spelen. Daarmee verschafte de invaller zichzelf de gelegenheid om koelbloedig de 2-0 tegen de touwen te schuiven.

Pas in de laatste minuut van de extra tijd behoefde Warner Hahn voor de eerste keer in te grijpen, ter illustratie van de krachtverhoudingen. De doelman behield daarmee zijn vierde nul van dit seizoen.

Tevredenheid in het Dordtse kamp over de verdiende punten, maar het vizier werd onmiddellijk gericht op komende vrijdag. Dan staat met de thuiswedstrijd tegen Fortuna alweer de volgende kraker op het programma. De zoveelste mooie wedstrijd aan de Krommedijk dit jaar. En dan is december nog lang niet voorbij…

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!