Alles over Dordrecht...
04dec 2012

Eerste gesprek over herdenking in Dordrecht van 75 jaar kristallnacht

DORDRECHT - In de Remonstrantse kerk wordt aanstaande zondag vanaf 13 uur nagedacht over mogelijkheden om in 2013 breed in Dordrecht stil te staan bij de 75 ste herdenking van de kristllnacxht. Dat was in 1938 het openbare startsein in Hilter Duitsland voor een poging tot vernietiging van de Joden. Ook Dordrecht moest de gevolgen van de kristallnacht ondergaan. In het Stadhuis is een monument dat herinnert aan de 221 Dordtenaren die het leven lieten in de tweede wereldoorlog.

Op RTV Dordrecht werd twee maanden geleden al een oproep gedaan om na te denken over mogelijkheden om 75 jaar kristallnacht in Dordrecht te herdenken. In 2008 was er ook een programma met aandacht in de Titus Brandsma Kapel, het museum 40-45 en de Wilhelminakerk.

Het Platform Stedelijke Herdenking was er ook bij betrokken.

 

(bericht van Remonstrantse kerk Dordrecht)

ZONDAG 9 DECEMBER 13:00 Aanstaande zondag, 9 december is er in de Remonstrantse Kerk om 13:00 een bijeenkomst naar aanleiding van de theatervoorstelling As I left my father’s house.

Deze voorstelling op 9 november jl. maakte veel los bij de aanwezigen door het intense spel en de verhalen van de vluchtelingen.

De initiatiefnemer van dit project Bright Richards zal aanwezig zijn om verder na te praten over de voorstelling van 9 november.

De bijeenkomst komende zondag is bedoeld voor iedereen die geraakt is door de levensverhalen van vluchtelingen en handen en voeten wil geven aan het gevoel dat er ‘iets moet gebeuren’ in Dordrecht en omgeving om vluchtelingen te helpen een nieuw thuis te ervaren in ons midden.

Samen met Vluchtelingenwerk en de organisatoren van de 75e herdenking van de Kristallnacht in 2013, willen we proberen een pad uit te zetten naar november 2013.

U bent van harte uitgenodigd om mee te denken!

 Deel dit bericht met je vrienden!