Alles over Dordrecht...
03dec 2012

Aandacht voor verzameld werk van Jan Eykelboom in Stem van Dordt

DORDRECHT - De Stem van Dordt onthult woensdag, dat er nog een gedichtenbundel van Jan Eykelboom klaar lag - het Laatste woord - die nog niet is gepubliceerd. Journalist Piet de Meer: ,,Tevens is een begin gemaakt van een soort biograaf over zijn leven, waarover de mensen woensdag in de Stem meer kunnen lezen".

(bericht met toestemming van Piet de Meer van de website van de Stem van Dordt)

DORDRECHT - Uitgeverij De Arbeiderspers heeft deze week het boek Verzamelde Gedichten van de Dordtse stadsdichter Jan Eijkelboom uitgebracht. Het is vier jaar geleden dat Jan Eijkelboom overleed. Hij was niet alleen stadsdichter, maar ook ereburger van de stad Dordrecht.
Verzamelde Gedichten van Jan Eijkelboom is verschenen bij De Arbeiderspers.
Verzamelde Gedichten van Jan Eijkelboom
is verschenen bij De Arbeiderspers.

Het overgrote deel van het oeuvre van Jan Eijkelboom (1926-2008) is sinds hij daar in 1979 debuteerde met de bundel Wat blijft komt nooit terug bij De Arbeiderspers uitgekomen.
Nadien verschenen in gestaag tempo nog negen andere bundels van zijn hand: De gouden man (1982), De wimpers van de dageraad (1987), Kippevleugeld (1991), Hora incerta (1993), Het lied van de krekel (1996), Het arsenaal (2000), Heden voelen mijn voeten zich goed (2002), Binnensmonds jubelend (2004) en Een olifant met geheugenverlies (2005).
Al die bundels, samen met een keur van verspreide en nagelaten gedichten, zijn nu bijeen gebracht in wat met recht de Verzamelde Gedichten mag heten.
De Arbeiderspers is trots op deze fraai verzorgde en door neerlandicus Kees van ‘t Hof verzorgde editie. Het boek is te koop in de museumboekhandel en kost 45 euro.

 Deel dit bericht met je vrienden!