Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'RTV Dordrecht start docusoap 'Hooggeëerd Publiek''
03dec 2012

RTV Dordrecht start docusoap 'Hooggeëerd Publiek'

DORDRECHT - RTV Dordrecht start maandag 3 december met de docusoap 'Hooggeëerd Publiek'. Drie weken

langs is dagelijks het wel een wee van Wintercircus Royal te volgen bij de lokale omroep van Dordrecht. De zender pakt hiermee groot uit. Vrijwel zeven dagen per week zal er een camerateam aanwezig zijn op het circusterrein om de belevenissen van vader en zoon Teutenberg te volgen.
 
Het idee is afkomstig van documentairemaker Fokko van der Straaten die hiermee een langgekoesterde wens in vervulling ziet gaan. Van der Straaten: “We brengen dit Dordtse familiecircus uitgebreid in beeld. De kijker krijgt vanachter de schermen te zien wat er zich afspeelt in de kleurrijke en zelden saaie wereld van het circus. En we mogen rustig stellen dat Circus Royal met met vader en zoon Teutenberg een nogal markante directie heeft.”
 
Zo is in de eerste aflevering al te zien hoe Teutenberg junior en senior in een sneeuwbui worstelen om de tent op poten te krijgen. De kou wordt op nogal verschillende wijze beleefd. Vader Teutenberg beweegt zich door de sneeuw op slippers en krijgt een alarmerend telefoontje van het ziekenhuis. Maar dat is pas het begin. Van der Straaten: “Ik ben blij dat we hier met een groot team aan werken en de kijker straks een echt Dordts fenomeen voorschotelen.“
 
Hoofdredacteur Maurice Laparlière van RTV Dordrecht is trots op 'Hooggeëerd Publiek'. “Ik denk dat het zelden of zelfs nooit vertoond is dat een lokale omroep wekenlang een reality-serie uitzendt. Er gaan tijdens de opnames veel mensen en materiaal naar toe. En dat naast onze dagelijkse nieuwsuitzendingen die in deze periode gewoon doordraaien. Het is een initiatief dat op de werkvloer is geboren en waar de hele omroep een steentje aan bijdraagt.”
 
'Hooggeëerd Publiek' is vanaf maandag 3 december op werkdagen te zien bij RTV Dordrecht. De uitzending start dagelijks na het Nieuws en 'Uw Mening' en wordt ieder uur herhaald. De slotuitzending staat gepland voor vrijdag 21 december.


Deel dit bericht met je vrienden!