Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Henriette Kros met twee werken in finale verkiezing schilderij van het jaar'
02dec 2012

Henriette Kros met twee werken in finale verkiezing schilderij van het jaar

DORDRECHT - Henriette Kros uit Dordrecht is met twee schilderijen doorgedrongen tot de finale van de verkiezing SCHILDERIJ van het jaar. Ze is met twee schilderijen in de race. De jury heeft verder nog tien andere schilderijen te beoordelen. Op 12 december wordt bekend gemaakt wie de hoofdprijs wint. De Dordtse, die een atelier aan de Oudendijk heeft nu in elk geval twee exposities voor de boeg, waaronder in Londen.

De meeste stemmen zijn uitgebracht op het schilderij “Lippizaner in Maanlicht”  60x80 in olieverf.

Een weergave van een witte hengst, steigerend in het donker met een uiting van veel kracht en dynamiek in slechts 4 kleuren.Achtereenvolgend behaalde het schilderij van “Young Romy Schneider als Sissi” als 2e de meeste stemmenDit is een olieverfschilderij van 70x90 waarbij met slechts 3 kleuren zoveel mogelijk sierlijkheid is neergezet.

“Schilderij van het jaar” is de eerste landelijke verkiezing voor het beste schilderij van Nederland, georganiseerd door het kunstblad Atelier, Stichting Kunstweek, NABK en Winsor & Newton.

Vanaf 1 oktober 2012 tot en met 1 december kon  het publiek stemmen op zijn of haar favoriete schilderij. Iedereen kon 1 stem per werk uitbrengen.Op 1 december 2012 sloot de publieksronde. De 12 schilderijen met de meeste stemmen worden nu beoordeeld door een gerenommeerde 12-koppige vakjury. Van 17 januari tot en met 24 februari 2013 zijn de werken te bewonderen in Museum Jan van der Togt, een prachtige locatie in het hart van Amstelveen. De winnaar van de verkiezing wordt bekend gemaakt op 12 december 2012 via de website www.schilderijvanhetjaar.nl  en Facebook en wordt beloond met een extra prijs. In Atelier 163 zullen de 12 werken afgebeeld worden. In mei 2013 reizen de 12 genomineerde werken af naar The Griffin Gallery in Londen.

Meer werk van de hand van Henriette Kros kunt u zien op www.henriettekros.nlDeel dit bericht met je vrienden!