woensdag 21 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Gaslekkage rivier Oude Maas Dordrecht

1 december 2012

DORDRECHT - Onder de rivier de Oude Maas bij Dordrecht is een gaslekkage geweest. Bij de hulpdiensten kwam op zaterdagmiddag 1 december 2012 een melding dat iemand een draaikolk in het water zag. Onderzoek wees uit dat er gas naar bovenkwam. Om geen enkel risico te lopen werd het scheepvaartverkeer stilgelegd en kwamen de hulpdiensten bijeen om te zorgen dat er geen gevaarlijke situatie ontstond.

De lekkage was bijna ter hoogte van de brug tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Onder de rivier lopen vijf gasleidingen die het gas doorvoeren naar distributiepunten. De leidingen zitten op een plek waar het water in de rivier ongeveer acht meter diep is. Een van de leidingen heeft een lekkage. Omdat niet duidelijk is om welke leiding het gaat werden alle vijf de leidingen stilgelegd. Hierna vond een controle plaats en daaruit bleek dat de lekkage over was. Kort na deze controle mocht het scheepvaartverkeer rond 17.30 uur weer over de Oude Maas. Overigens is de gasleverantie in de regio gewoon doorgegaan.

Lees meer over:

politie Oude Maas gas lek
Deel dit bericht met je vrienden!