Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Wim van Wijk publiceert als meesterwerk historische atlas van Biesbosch

30 november 2012

DORDRECHT -   Wim van Wijk heeft zijn wortels in de Biesbosch liggen en publiceert er al tientallen jaren over. Wellicht zijn meesterwerk werd vrijdag gepresenteerd. De Biesbosch ontstond in 1421 door de St. Elisabethvloed en vertegenwoordigt zo zeshonderd jaar geschiedenis over water en verzwolgen land.

Journalist Piet de Meer van de Stem van Dordt was erbij en meldt op zijn site www.stemvandordt.nl :

Met 78 historische kaarten biedt het boek Historische atlas van de Biesbosch een vrij compleet en nauwkeurig beeld van het Nationaal Park. De kaarten en uitvoerige beschrijvingen van auteur Wim van Wijk tonen een boeiend overzicht van 600 jaar Biesbosch.

 
Auteur Wim van Wijk (rechts) reikt het
eerste exemplaar uit aan wethouder
Jasper Mos. Foto Piet de Meer

Het boek werd vrijdagmiddag 30 november gepresenteerd en het eerste exemplaar uitgereikt aan de Dordtse wethouder Jasper Mos.
Wim van Wijk lichtte meteen een tipje van de sluier op over wat de lezer in het boek kan aantreffen. “Dat Dordrecht even Venetië van het Noorden is geweest. Er is een kaart uit 1537 waarop alleen een klein deel van het Dordtse centrum achter de stadsmuur zichtbaar is. En verder aan alle kanten omringd door water. Dit is prachtig getekend.”

(meer nieuws op www.stemvandordt.nl en woensdag in druk in de weekkrant Stem van Dordt)

 

Lees meer over:

wim van wijk piet de meer atlas
Deel dit bericht met je vrienden!