Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Sociale Dienst Drechtsteden meest innovatieve schuldhulpverlener

30 november 2012

DRECHTSTEDEN - De Sociale Dienst Drechtsteden heeft gisteren tijdens het jubileumcongres van de NVVK de eerste prijs gewonnen voor haar innovatieve aanpak van schuldhulpverlening. De Workshop Schuldhulpverlening, die de Sociale Dienst medio 2011 introduceerde, werd door vakgenoten gekozen als het meest innovatieve idee om mensen met schuldenproblematiek efficiënt en adequaat te helpen. Efficiënt en taboe doorbrekend

Het congres van de branchevereniging voor professionele schuldhulpverlening en sociale kredietverlening stond in het teken van ‘Innovatie in financiële zelfredzaamheid’. Zes gemeenten en organisaties waren genomineerd om hier hun vernieuwende ideeën en/of producten te presenteren. De aanpak van de Sociale Dienst Drechtsteden - een workshop die niet alleen efficiënter is maar ook taboe doorbrekend werkt - sprak de bezoekers van het congres het meest aan.

Met de prijs, een bedrag van 5.000 euro, gaat de Sociale Dienst de workshop doorontwikkelen. Op de website www.schuldendrechtsteden.nl is de film te vinden over de workshop waarmee de Sociale Dienst de prijs in de wacht sleepte.

Kwaliteitskeurmerk gehaald
Vorige week heeft de Sociale Dienst Drechtsteden het kwaliteitscertificaat NEN 8048 als schuldhulpverleningsorganisatie behaald. De kwaliteitscontrole die het onafhankelijke keuringsinstituut KIWA uitvoerde, werd met glans doorstaan. De Sociale Dienst Drechtsteden is hiermee de 6e gemeentelijke organisatie die dit kwaliteitskeurmerk heeft. Voor klanten én schuldeisers betekent dit dat zij erop kunnen vertrouwen dat de schulphulp die de Sociale Dienst Drechtsteden biedt betrouwbaar is en voldoet aan de kwaliteitseisen die de branche hieraan stelt.

Lees meer over:

Sociale Dienst Drechtsteden
Deel dit bericht met je vrienden!