Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Ad van Wensen benoemd tot directeur KCAF

29 november 2012

DORDRECHT - Ad van Wensen is door het bestuur van het KCAF benoemd tot directeur van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF)

In het afgelopen jaar Ad actief geweest als kwartiermaker van het KCAF. Het KCAF heeft inmiddels een belangrijke positie ingenomen in de informatie-uitwisseling tussen alle betrokken partijen. De funderingsproblematiek staat op de kaart. Maar gezien de enorme omvang welke volgens een recent rapport van Deltares tot mogelijk 40 miljard euro kan oplopen, is er nog veel te doen voor het KCAF. 

Enerzijds om zo mogelijk een flink deel van deze schade te voorkomen, anderzijds de nodige voorlichting te geven over grondwaterherstel en zo nodig funderingsherstel aan overheden, corporaties en eigenaren van woningen. Daarnaast is in het technisch onderwijs (bouwkunde, civiel en watermanagement) implementatie van de funderingsproblematiek hard nodig, omdat kennis over oude funderingstypen vrijwel niet meer aanwezig is. Daarnaast zullen we kritisch te kijken naar bestaande wet en regelgeving en daarover adviseren en actief deelnemen aan mogelijke innovaties dan wel deze stimuleren.

Ad van Wensen is in Dordrecht vooral bekend als voorzitter van de BelangenVereniging FunderingsProblematiek Dordrecht (BVFP) en als raadslid van de politieke partij Beter voor Dordt.

Lees meer over:

Ad van Wensen kcaf bvfp
Deel dit bericht met je vrienden!