Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Tweede druk voor Dordtse detective

28 november 2012

DORDRECHT - Er komt een tweede druk aan voor het boek Mysterie op het Land van Valk. Binnen een week na verschijnen was de boekhandel al door de helft van de voorraad heen.

Auteur Caty Groen schreef in opdracht van boekhandel Vos & van der Leer een spannend verhaal dat zich afspeelt in Dordrecht. Mysterie op het Land van Valk is het eerste boek in een serie van meerdere delen met rechercheur Rick Benson in de hoofdrol.
De auteur neemt de lezer kriskras mee door Dordrecht, langs bekende straten, in bekende gebouwen en winkels en er komen ook bestaande mensen in voor. Rick Benson, zijn collega's en de verhalen zijn echter verzonnen.

'Ik had niet gedacht dat er van het boekje binnen een week al honderden verkocht zouden worden', zegt Arnaud Makkenze van boekhandel Vos & van der Leer. 'Als ik het had geweten, dan had ik bij de eerste druk al een grotere oplage besteld. Van het tweede deel worden nu alvast meer boeken gemaakt. De reacties zijn enorm positief van zowel jonge als oude lezers. Velen hebben het in één ruk uitgelezen en vragen nu al naar deel twee. Maar dat verschijnt in mei. Deel twee speelt zich onder andere af op de Dordtse Zomerkermis en voert het rechercheteam van de binnenstad naar Krispijn en van Dubbeldam en De Hoven naar onder andere Zwijndrecht.'

De Rick Benson-boeken kosten 7,95 euro. Mysterie op het Land van Valk is te koop bij de drie vestigingen van Vos & van der Leer, Primera Richard de Visser Dubbeldam, kantoorboekhandel Dekkers Vriesestraat en tabac & gifts Ted Bogers Vogelplein.

Deel dit bericht met je vrienden!