Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Wijkkranten zijn wij kranten

23 november 2012

DORDRECHT - Geen 'wijk', maar 'wij' kranten. Kranten van ons, zo betitelde wethouder Rinette Reynvaan het. 'Het is volgens mij verkeerd gespeld'; sprak ze, voor de grap. Omdat de kranten voor de wijk van ons zijn. Op de feestelijke viering van het meer dan twintig jarig bestaan van wijkkranten mocht zij de prijs uitreiken aan de winnende krant: Wielwijk Ahoy. Kees Thies, columnist van het A.D.  presenteerde de avond, die donderdag 22 november van 20.00 tot 23.00 uur. Georganiseerd door het communicatiebureau van Dordrecht: Tienplus.

De meer dan 20 jaar wijkkranten show
De avond werd aan elkaar gepraat door Kees Thies. Met zijn jarenlange ervaring als journalist wist hij de juiste vragen te stellen aan deze bevlogen vrijwilligers. Sommigen medewerkers van de wijkkranten zetten zich dus al sinds jaar en dag geheel belangeloos is voor de wijk waar ze in wonen. Verschillende redactie leden werd een interview afgenomen door Kees. Vragen zoals: 'Is jullie benadering; volgend of makend?', kwamen aan de orde. Beiden; was het duidelijke antwoord natuurlijk. Tussendoor was er tijd voor een hapje en een drankje en DJ Arie zorgde voor de muziek.

Wielwijk Ahoy: de winnaar
Truus Geluk, één van de medewerksters van de Wielwijk Ahoy, sinds het begin vertelde: 'Ik vind het maar vreemd dat wij gewonnen hebben'. Wat er werd opgelezen over onze krant; had voor alle kranten kunnen gelden, zegt ze. Het enthousiasme, het trots zijn op de eigen wijk en het op de hoogte willen en kunnen houden van alle gebeurtenissen. Haar mening is dat de criteria waarmee haar krant de winst heeft behaald ook voor alle andere vrijwilligers gelden.Tekst en foto's Dawn Eve van Norden

Lees meer over:

Kranten
Deel dit bericht met je vrienden!