Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Laatste brandputten Spoorzone in Transvaalstraat en Markettenweg: Werkzaamheden tot 14 december

20 november 2012

DORDRECHT -   Van woensdag 21 november wordt de Transvaalstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Daar wordt een brandput gegraven. Het is een van de laatste boorputten die langs het spoortraject Zwijndrecht/Dordrecht worden gegraven. De werkzaamheden duren tot uiterlijk 14 december. Het verkeer wordt omgeleid via de Toulonselaan en de Krommedijk. 

De laatste brandput wordt aan de Markettenweg gegraven. Omdat dit aan het einde van de doorlopende weg plaatsvindt, ondervindt het verkeer op deze plek geen overlast. De werkzaamheden aan de Markettenweg zijn ook uiterlijk 14 december afgerond.
 
Het boren van brandputten gebeurt in het kader van het project “Brandputten Spoorzone te Zwijndrecht en  Dordrecht”. Het doel van dit project is het verbeteren van de bluswatervoorziening rondom het spoortraject Zwijndrecht en Dordrecht. De boorputten zijn nodig voor de brandveiligheid, opdat de brandweer in het geval van calamiteiten gemakkelijk bij het bluswater kan komen. Hormann Grondboringen voert de werkzaamheden uit in opdracht van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Mensen met vragen kunnen contact opnemen met Bluswater OK via info@bluswaterok.nl of telefoonnummer 0529-484315. 
 
Eerder werden ook aan de Burg. de Raadtsingel brandputten gegraven. De werkzaamheden daar zijn afgerond.
 
Deel dit bericht met je vrienden!