Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Kwalificatie open nederlands kampioenschap voor alle kunstrijdsters

19 november 2012

DORDRECHT -  Den Bosch-In de 3e selectiewedstrijd op zaterdag 17 november 2012 in Den Bosch wisten alle kunstrijdsters van de Dordtse Kunstrijvereniging De Drechsteden zich te kwalificeren voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap op 15 en 16 december in Dordrecht.

Dubbel axel:
De 18-jarige Winnie Dekker  uit Dordrecht  reed  in Den Bosch een prachtige vrije kür, waarin zij voor de eerste keer een dubbele axel en een triple salchov sprong tijdens een wedstrijd . Hiermee wist zij beslag te leggen op de vijfde plaats.

In de categorie junioren greep Romy de Sterke (16) uit ’s Gravendeel haar kans om zich in deze laatste selectiewedstrijd  alsnog te kwalificeren door  met een prima uitgevoerde kür een achtste plaats te bemachtigen.
Tara Reijns (17) uit Oud-Beijerland wist zich al eerder voor deelname te plaatsen en reed zich naar een zesde plaats.

In de categorieën Novice reed de 12 jarige Kyarha van Tiel uit Rotterdam een prima kür waarin zij een dubbel Axel sprong, een uitzonderlijke prestatie op deze jonge leeftijd.
Kyarha eindigde op de tweede plaats na  in de twee eerdere selectiewedstrijd op de eerste plaats geëindigd te zijn. Hiermee is Kyarha een grote kanshebber om de titel Nederlands Kampioene op haar naam te schrijven.
Ridderkerkse Amber IJsselstein eindigde op de 8 ste plaats en had haar kwalificatie al binnen.
 
In de categorie Debs eindigde de 10-jarige Sophie Bijkerk eveneens op de tweede plaats.

Hiermee hebben alle 6 de rijdsters van DDD zich gekwalificeerd en zullen zij op 15 en 16 december te zien zullen zijn op het Open Nederlands Kampioenschap op de Dordtse sportboulevard.

Deel dit bericht met je vrienden!