Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Verf zorgt voor overlast in Stadspolders

18 november 2012 (door Paul Schrandt)

DORDRECHT -  Of het een ongelukje was of een illegale storting is niet helemaal duidelijk. In ieder geval heeft een kleine hoeveelheid, vermoedelijk, Latex voor enige commotie gezorgd in een wijk in de, anders zo rustige, Stadspolders.

Rond 19.30 uur kwam er een melding binnen over een hoeveelheid witte verf of Latex op een parkeerplaats achter de Lidl aan het Hermen Hesse-erf. Auto's die door de verf waren gereden lieten sporen achter over een afstand van wel honderd meter.

Toezicht kwam poolshoogte nemen en besloot om Stadsbeheer in te schakelen. Nadat een medewerker van Stadbeheer ter plekke was, besloot deze op zijn beurt om het bedrijf Wilchem in te schakelen die met groot materieel uitrukte. Wilchem is gespecialiseerd in schoonmaak werkzaamheden varierend van huiskamers tot snelwegen en chemische rampen.

Het bedrijf concludeerde al snel dat het vermoedelijk om een dumping ging, niet in de laatste plaats omdat de verf in en om een afvoerput lag. Specialisten Leo en Herman gingen vervolgens aan de slag om de put leeg te zuigen en het wegdek te reinigen. Ook de geparkeerde auto's met verfresten werden niet vergeten; zij kregen allemaal een gratis wasbeurt.

Omdat het materieel nogal wat lawaai veroorzaakte kwam menig bewoner even nieuwsgierig een kijkje nemen en vragen om uitleg. Er was koffie aanwezig en er werd zelfs eten bezorgd voor de mannen.

Tegen 23.00 uur was alles weer brandschoon en keerde de rust terug in de wijk.

    

 

 

 

 

 

 

 


Foto's: Paul Schrandt

Deel dit bericht met je vrienden!