Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Feestelijke onthulling Van Lanschot-jubileumbankje in Park Merwestein

15 november 2012

DORDRECHT - Park Merwestein kreeg er op 15 november een zitbank bij. Dit jaar viert Van Lanschot haar 275-jarige bestaan. Om dit te vieren schenkt de private bankier 275 bankjes aan de Nederlandse maatschappij. Voor elk jaar dat de bank bestaan een bankje. Het bankje in het Merwesteinpark is een initiatief van Van Lanschot in Dordrecht. Het bankje staat op een steenworp afstand van het oude Van Lanschot-kantoor aan het Oranjepark.

Samen met kantoordirecteur René Schoutens van Van Lanschot Dordrecht onthulde wethouder Rinette Reynvaan het bankje.

De campagne “275 bankjes” is een initiatief van Van Lanschot. Elk van de 275 banken heeft een inspirerend verhaal en staat op bijzondere locaties waar mensen samenkomen. Op plaatsen die bijvoorbeeld typisch Nederlands zijn of uitzicht bieden op belangrijk cultureel erfgoed.

Verhaal
Iedereen kan via de website www.275bankjes.nl een aanvraag indienen voor het plaatsen van een bankje. De aanvragen worden beoordeeld door Van Lanschot. Bepalend voor de toekenning is de locatie zelf en het verhaal waarom het bankje op die specifieke locatie geplaatst moet worden.

In juli 1737 werd Cornelis van Lanschot als meester toegelaten tot het Kramers- en Tingietersgilde in ’s-Hertogenbosch en begon hij een klein- en groothandel in koloniale waren. Zijn eerste inkopen dateren van 22 juli 1737. Daarmee was het fundament voor het latere bankiershuis Van Lanschot een feit. In 2001 opende Van Lanschot een kantoor in Dordrecht.
 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!