Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Elseline Knuttel wil Vleeshouwersstraat Dordrecht weer op de kaart zetten

15 november 2012

DORDRECHT – Winkelierster Elseline Knuttel gaat optreden als voorzitter/woordvoerder van de Vleeshouwersstraat. Ze voelt zich nauw met de straat en met Dordrecht verbonden. De opzet is om de straat tussen Groenmarkt en havengebied weer op de kaart te zetten.

Dertien winkeliers willen het straatje vol karakter graag promoten. Elseline zal zich naar buiten toe als woordvoerster optreden. Zij is van de landelijk unieke winkel

LeesLETTERS.

Gegevens voorzitter winkeliers Vleeshouwerstraat:

Vleeshouwersstraat 17
3311 CS Dordrecht

Telefoon: 078 631 03 80

 

Eerder bericht!

DORDRECHT -  De Vleeshouwersstraat tussen Groenmarkt en Varkenmarkt krijgt steeds minder bezoekers. De winkeliers luiden de noodklok, zo laat RTV Dordrecht in het nieuws zien.  Jettie Ponte, die meer dan een kwart eeuw in de straat een kralenwinkel heeft, kondigt in de uitrzending ook aan dit jaar te gaan sluiten.

De Vleeshouwersstraat zou volgens de winkeliers vergeten worden, waardoor de loop uit het kleine straatje gaat. Zowel Dordtenaren als toeristen worden steeds minder in de straat gezien, aldus een woordvoerder. De winkeliers in de straat lieten eerder al weten, dat ondanks de dalende omzet de verhuurder telkens de huur blijft verhogen. De straat noemt zich uniek, maar volgens de woordvoerder overwegen steeds meer middenstanders te gaan stoppen.

De Vleeshouwersstraat ligt tussen het kernwinkelgebied en het havengebied en vindt dat het juist promotie verdient als aantrekkelijke verbindingsstraat. Deze status had de Vriesestraat ook in relatie tot Voorstraat, Bagijnhof en Statenplein. De winkeliers stralen inmiddels nieuw elan uit door samenwerking.

De vlag ging uit op de nationale feestdag in Dordrecht (19 juli) en momenteel zijn de parapluis die boven de straat hangen landelijk in het nieuws

 

Deel dit bericht met je vrienden!