Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Drechtsteden presenteert film "Waterlanders"

15 november 2012 (door Hans Huisman)

DRECHTSTEDEN - “Maak met publieksparticipatie en filmmateriaal van bewoners een film die de identiteit van de inwoners van de Drechtsteden zichtbaar en beleefbaar maakt.”

Met deze opdracht van Bureau Drechtsteden gingen Kunstgebouw en de filmmakers van SOFA in gesprek met vele bewoners. Een uitdagende opgave: Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido- Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht zijn zes gemeenten die onder het motto ‘Samen stad aan het water’ op veel terreinen samen werken, maar die hun eigen verleden en cultuur hebben. SOFA koos er voor om op basis van de gesprekken uit elke Drechtstad één karakteristiek en/of bekend personage te filmen.

Ruim honderd inwoners deelden hun verhalen of filmmateriaal met hen. Deze portretten werden met elkaar verbonden door historische en hedendaagse filmbeelden van het water in de Drechtsteden.

In de film spelen mee: Ton van Dalen en Erik Sep (Dordrecht), Jan Slagboom (Sliedrecht), Kees Koppenol, (Papendrecht), Grarda van Vliet (Hendrik-Ido-Ambacht), Peter Stam (Alblasserdam) en Kyra Ooms (Zwijndrecht).

Bureau Drechtsteden stelt de film Waterlanders nadrukkelijk ter beschikking aan organisaties in de Drechtsteden om te vertonen aan eigen publiek, bewoners of bezoekers. Zo gaat er na de première op 23 november een mailing met de dvd en promotiemateriaal uit naar (film)theaters, welzijnsorganisaties, bibliotheken, historische verenigingen en andere organisaties zoals de Schipperssoos. Ook lokale zenders worden uitgenodigd om de film te vertonen op hun kanaal.

Lees meer over:

drechtsteden film
Deel dit bericht met je vrienden!