Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Persbericht: Dordts Patriciërshuis: ‘Op naar 10.000 bezoekers’

12 november 2012

DORDRECHT - De nieuwste Dordtse aanwinst op museumgebied, het Dordts Patriciërshuis – Museum aan de Maas mag zich verheugen in een fors bezoekersaantal. Het unieke aan dit museum is dat het een initiatief is van een gedreven, enthousiaste museumliefhebber, Laurens Gooshouwer.

Vorig jaar maakte deze verzamelaar zijn droom waar om van zijn bijzondere voormalige woonhuis aan de Wolwevershaven 9 een sfeervol huismuseum te maken. Na een ruk aan de trekbel zwaait de voordeur open en treedt men als het ware zo’n 200 jaar terug in de tijd!

Het museum wil het bezoekersaantal binnen afzienbare tijd uitbouwen tot 10.000 bezoekers.

In het pand bevindt zich de beroemde Maaskamer uit 1780, die een uniek uitzicht biedt op het drukstbevaren drierivierenpunt van Europa. Deze prachtige kamer wordt steeds vaker gebruikt voor concerten, vergaderingen en trouwerijen. Ook is het museum geliefd voor bruidsreportages.

Het museum maakt gebruik van een enthousiaste groep vrijwilligers, die ook rondleidingen geven.

Het museum timmert ook buiten Dordrecht aan de weg, zo bezocht onlangs de oud-burgemeester en minister van Binnenlandse Zaken Bram Peper een bezoek en schreef een enthousiaste reactie in het gastenboek.

In het Dordts Patriciërshuis hangen sinds kort drie authentieke aquarellen uit de collectie schoolplaten, die uitgeverij Wolters in de afgelopen eeuw gebruikte voor schoolboeken. De gehele collectie, die bestaat uit circa 25.000 aquarellen en tekeningen wordt beheerd door het Onderwijsmuseum. Eén van de aquarellen toont de aankomst van Willem I op het strand van Scheveningen in 1813. Vanwege deze gebeurtenis viert Nederland volgend jaar het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk.


 

Lees meer over:

museum dordts patriciërshuis
Deel dit bericht met je vrienden!