Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Fotograaf Rinie Boon de nieuwe prins Carnaval van Dordrecht

12 november 2012

DORDRECHT - Rinie Boon is de eerste bekende Dordtse fotograaf,die is geïnstalleerd als prins Carnaval van Dordrecht. Adrie Barten had hem dertig jaar geleden voorkunnen gaan. Zijn aanstaande benoeming lekte een week voor de installatie uit, zo herinnert zich een voorganger van Rinie Boon

,,Adrie Barten zou inderdaad Prins worden maar dit is destijds niet doorgegaan, hij maakte n.l. de fout om een week vantevoren bij Beerman (fotograaf) op het Vrieseplein langs te gaan om alvast een statiefoto te laten maken, dit kwam het toenmalige bestuur ter oren en hij was direkt kandidaat-prins af. Met de meeste spoed heeft men toe een andere Prins geregeld n.l. zijn opper en dat was Wim de Haa", Hartelijk groeten van Jan Both uit Albir (Spanje) (Krabbejanus de Elfde)

Irene Koene  zorgde ditmaal namens de gemeenteraad voor de plechtige installatie van bekende Dordtenaar Rinie Boon. De primeur van zijn benoeming lag bij Piet de Meer van de Stem van Dordt, waarbij Rinie is verbonden

(bericht Stem van Dordt)
De bekende Dordtse fotograaf Rinie Boon is zaterdagavond 10 november geïnstalleerd als Prins Krabbejanus de 30-ste. Samen met Opper Chris Timmermans geeft hij de komende maanden leiding aan het carnaval in Dordrecht.

Rinie Boon is een bekend gezicht in deze stad, omdat hij foto’s maakt voor alle dag- en weekbladen, waaronder De Stem van Dordt. Ook bij het carnaval heeft hij al meer dan 30 jaar een feestneus op. Hij was jarenlang lid van de Raad van Elf en is de laatste jaren actief in het carnavalsgezelschap Elluv.

Deel dit bericht met je vrienden!