Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Ds. Bert de Wit van Dubbeldam / Dordrecht naar Barendrecht

11 november 2012

DORDRECHT -Ds. Bert de Wit van de Wijnstok in Dubbeldam / Dordrecht vertrekt begin volgend jaar naar Barendrecht. Hij heeft, zoals dat kerkelijk heet, een beroep aangenomen.

(bericht van de wijkstok, Dubbeldam)

Zoals Bert de Wit in het kerkblad had geschreven, heeft hij op 15 oktober een beroep ontvangen van de Protestantse wijkgemeente Carnisse Haven in Barendrecht. In de afgelopen weken hebben Ellen en Bert nader kennis gemaakt met de mensen daar, met Barendrecht en met de wijk Carnisselande.

 

Bert: “Uiteindelijk zijn wij tot de conclusie gekomen dat ik het beroep mag aannemen. Ik heb er gemengde gevoelens bij. Aan de ene kant ben ik blij met de mogelijkheid om na ruim dertien jaar op Dubbeldam een nieuw begin te maken in een nieuwe, jonge wijkgemeente. Maar dat betekent ook afscheid nemen van de Dubbeldammers en van de wijk waar wij jarenlang met veel plezier hebben gewoond en gewerkt. Eerlijk gezegd hoop ik dat voor de gemeenteleden van Dubbeldam hetzelfde geldt. Ik hoop tenminste dat ze niet blij zijn dat ik weg ga. Maar ook dat ze inzien dat de wijkgemeente er ook aan toe is om gezamenlijk een nieuwe weg te zoeken met een nieuwe predikant.”

 

Voorlopig kan de gemeente nog genieten van Berts aanwezigheid, want de verhuizing zal waarschijnlijk begin volgend jaar plaatsvinden.

Lees meer over:

dominee bert de wit
Deel dit bericht met je vrienden!