Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Green Award voor Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht

8 november 2012

DORDRECHT -  Omdat Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht schone binnenvaartschepen korting geven op havengeld, hebben de gemeenten een Green Award verdiend. Tijdens de vergadering van de Drechtraad op dinsdag 6 november in het gemeentehuis van Zwijndrecht reikte mevrouw M.K. Struijk, vertegenwoordigster van de Green Award Foundation, de bijbehorende oorkonde uit aan de wethouders Scheurwater (Papendrecht) Mos (Dordrecht) en Vissers (Zwijndrecht).

De Green Award Foundation certificeert schepen op het gebied van milieu en veiligheid. De Foundation begon met het beoordelen van zeeschepen en
deelt nu ook milieukeurmerken uit aan binnenvaartschepen. De organisatie heeft acht havens en zes banken aan zich weten te binden. De havens
geven korting op het havengeld aan schone binnenvaartschepen en de banken betalen mee aan kosten van de certificering.

‘Door korting op het havengeld te geven, steken jullie je nek uit.

Daarom hebben Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht deze Green Award echt verdiend’, vond mevrouw Struijk. Wethouder Elbert Vissers van Zwijndrecht reageerde namens zijn collega’s op de vriendelijke woorden van de vertegenwoordigster van de Green Award Foundation. ’Zoals tegenwoordig bijna niet meer in huis wordt gerookt, zo is het voor ons ook heel normaal dat we streven naar een steeds schoner wordende scheepvaart. We hebben in dat opzicht al een flinke stap gezet met het aanbieden van walstroom in de Drechtsteden. De Green Award bevestigt dat we op de goede weg zijn.’

Deel dit bericht met je vrienden!