Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Succesvolle eerste editie Zwemkriebels

7 november 2012

DORDRECHT - Afgelopen herfstvakantie hebben kinderen van 4 tot en met 7 jaar én hun ouders onder de noemer “Zwemkriebels” gratis kennis kunnen maken met zwemles en het zwembad van Sportboulevard Dordrecht. Ruim 75 ouder-kind koppels, waarvan 44 uit Dordrecht-West, schreven zich hiervoor in. Uit alle deelnemers die zich direct na deze kennismaking inschreven voor zwemles werd één winnaar geloot die op kosten van OptiSport (de exploitant van Sportboulevard Dordrecht) zijn A-diploma mag gaan halen. Shahir Martina is de gelukkige winnaar. Op maandag 5 november 2012 nam hij samen met zijn moeder trots deze prijs in ontvangst.

Zwemkriebels wordt georganiseerd door Sportbedrijf Dordrecht en Optisport Sportboulevard Dordrecht en is onderdeel van het schoolzwembeleid van de gemeente Dordrecht. Het schoolzwembeleid bestaat uit lessen onder schooltijd voor kinderen uit groep 4 (of door de school samengestelde groepen met kinderen die geen zwemdiploma hebben) en het aanbod Zwemkriebels.

In de herfst- & voorjaarsvakantie wordt zwemkriebels georganiseerd voor kinderen in de groepen 1, 2 & 3 van het basisonderwijs én hun ouders. Door deze gratis, laagdrempelige kennismaking wil gemeente Dordrecht het belang van het vroegtijdig behalen van het zwemdiploma benadrukken. Tijdens de tweedaagse kennismaking gingen de ouders en kinderen samen het zwembad in waarna het zwembadpersoneel de kinderen op een speelse manier liet wennen aan het water. Na afloop mochten alle kinderen ook nog even spelen in het waterspeelparadijs in het recreatiebad.

Na afloop namen 20 ouders het besluit hun kind op zwemles te doen. Uit deze aanmeldingen werd het aanmeldingsformulier van Shahir Martina geloot voor een gratis A-diploma. Shahir, die op basisschool de Fontein in Oud-Krispijn zit kan zijn geluk niet op. Komende woensdag mag hij al naar zijn eerste zwemles. Door zwemkriebels is ook de moeder van Shahir zich bewust geworden van het nut en de nootzaak van het hebben van een goede zwemvaardigheid. Daarom heeft ook zij zichzelf ingeschreven voor zwemles.

In de voorjaarsvakantie organiseren Optisport Sportboulevard Dordrecht en Sportbedrijf Dordrecht nogmaals zwemkriebels. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op www.dordtsport.nl. 

Lees meer over:

zwemles sportboulevard
Deel dit bericht met je vrienden!