Eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions na shoot-out onderuit tegen High Techs Eindhoven

06 november 2012

DORDRECHT - De  Lions hebben afgelopen zaterdag 2 punten tegen de High Techs Eindhoven laten liggen. Na de reguliere speeltijd en de daarop volgende overtime bleef de stand op 3-3 steken. Tijdens de shoot-out waren het de High Techs Eindhoven die de penalty shots beter benutte. Een dag later werden de volle drie punten gepakt tegen GIJS Bears Groningen.

Het was de tweede ontmoeting met de High Techs. Eerder hadden de Lions tijdens de uitwedstrijd in overtime de overwinning binnen kunnen halen. Helder was in ieder geval dat het wederom een spannende wedstrijd zou worden. Kisito Zonneveld had van coach Alexander Jacobs het vertrouwen gekregen om het Dordtse doel te verdedigen.
Vanaf het begin signaal waren beide teams aan elkaar gewaagd. Toch hadden de Lions in de 1e periode de beste scoringskansen. Over en weer waren snelle break-outs te zien die uiteindelijk 1 minuut voor de rust uitmondde in openingscore door defence Bart Vink. Hij scoorde met een wristshot na te zijn aangespeeld door Valentijn Scheffe tijdens een powerplay situatie.

Na de rust kwamen de High Techs sterk uit de kleedkamer en namen het initiatief in handen. Na een snelle actie kwamen zij na 3 minuten speeltijd langzij. Nog geen twee minuten later werd  een tweede treffer gescoord en keken de Lions plots tegen een achterstand aan. De High Techs speelden op dat moment powerplay, omdat Danny Donders door de referee naar de strafbank was gestuurd voor ”elbowing”. Lang werd er niet tegen deze achterstand aan gekeken want nog geen 20 seconde daarna liet Mathias Persson vanuit de stuit de puck met de backhand in het net belanden. Kyle Heffernan kon de assist op zijn naam laten schrijven.
Het was erop en er overheen voor de Lions en in casu voor Willy Schut. Hij scoorde de derde treffer van afstand met een assist van Jasper Busink en Mitchell Riedijk. Niet lang daarna kwam High Techs wederom langzij met een derde treffer.
Zowel in het score verloop als ook op het ijs kon worden geconcludeerd dat High Techs Eindhoven deze periode de betere ploeg was. Zij waren feller en vochten om elke meter en wonnen vaker de duels aan de boarding.

In de derde periode bleef de stand ongewijzigd in deze attractieve en spannende wedstrijd. Reglementair werd daarop de overtime gespeeld waarbij de Lions zelfs met een speler meer op het ijs kwamen te staan. Deze powerplay werd niet benut, terwijl er wel genoeg druk werd gezet op de goalie van de High Techs. Gedeeltelijk door de goed keepende goalie en weinig geluk bij de Lions bleef ook tijdens de overtime de stand op 3-3 steken.

In de daaropvolgende shoot-out kwam uiteindelijk High Techs als winnaar naar voren.
Dat betekent dat de Lions 1 punt pakken in deze wedstrijd.

Zondag werd er afgereisd naar het sportcomplex Kardinge in Groningen alwaar de wedstrijd door veel publiek werd bekeken.  De rode draad in deze wedstrijd was dat er veel onnodige straffen werden gemaakt door spelers van de Lions. Hierdoor werden de scoringskansen beduidend minder dan in eerder wedstrijden. Dit was zeker in de eerste periode van toepassing. Bijna de gehele laatste 10 minuten van deze periode speelden de Lions met een man minder. In deze periode werd de score door Valentijn Scheffe geopend  na 7 minuten speeltijd nadat hij in het neutrale vak was aangespeeld door Kyle Heffernan en Bram van Uden.

In de tweede periode werd er gedisciplineerd gespeeld. Al na 31 seconde speeltijd werd het tweede doelpunt gescoord door Jeroen van den Broek nadat in het verdedigingsvak van GIJS  Bears de puck was onderschept. Zonder al te veel moeite maar wel met een gericht schot belandde de puck in het net. Nadien volgden er nog diverse kansen waarbij helaas niet werd gescoord. Ook niet tijdens een powerplay situatie waarbij de Lions op een gegeven moment met maar liefst twee spelers meer op het ijs stonden. Dat zelfde gold overigens ook voor GIJS Bears. Ook zij slaagden niet in hun powerplay door goed penalty kill van de Lions werd de nul behouden.

Kort na aanvang van de derde periode zorgde GIJS Bears voor de aansluiting tijdens een powerplay situatie. Toch was het  Kyle Heffernan die drie minuten later ervoor zorgde dat de Lions weer afstand namen. Met een backhandshot dwarrelde de puck onder de legguards van de Groningse goalie.
De genade klap werd uitgedeeld,  met 11 minuten op de klok, door Ramon van Waardenburg. Hij scoorde met een assist van Tim Donders en Jeroen van den Broek. Een mooie en terechte eindstand 1-4.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd toe dat er door zijn spelers teveel onnodige straffen waren gemaakt.:”Je killed je er wel doorheen, door gecontroleerd en zakelijk de straftijden uit te spelen maar ik had liever gezien dat we de wedstrijd in een beginstadium hadden beslist. Door deze straffen was dat echter een stuk lastiger. In de wedstrijd tegen High Techs Eindhoven hebben we vooral van ons zelf verloren. We hebben het op felheid laten liggen. High Techs domineerde met enige regelmaat de wedstrijd waarop wij niet altijd antwoord hadden, en dat zeker gold in de powerplay situaties. De 1e en de 2e lijn hebben in deze wedstrijd niet gebracht wat zij hadden moeten brengen. Daarentegen functioneerde de 3e lijn prima. Een ontwikkelpunt van ons team is een stukje mentale weerbaarheid bij dit soort wedstrijden. Daar zal aan gewerkt worden.”

De stand in de competitie bleef echter ongewijzigd. De Lions nog steeds op 1.

Volgende week zaterdag en zondag ontmoeten beide teams elkaar weer, maar dit keer voor het bekertoernooi. Zaterdag spelen de Lions de thuiswedstrijd en zondag zal er wederom worden afgereisd naar Groningen voor het slot offensief. Bij winst zal verder om de beker worden gestreden tegen het eredivisie team van Destil Tilburg Trappers.