Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Aandacht voor de actie ‘Dordrecht bespaart energie’

6 november 2012

DORDRECHT - Op woensdag 7 november vindt het eerste Duurzaamheidscafé Plus plaats. In de nieuwe Duurzaamheidsfabriek in het Leerpark geven bewoners, organisaties en bedrijven informatie over maatregelen om energie te besparen. Ook vindt er een presentatie plaats over de actie ‘Dordrecht bespaart energie’ waarmee Dordtse woningeigenaren hun woning door een energiedeskundige kunnen laten scannen tegen een actietarief van € 25,-.

Op vrijdagochtend 9 november gaat Wethouder Harry Wagemakers (Duurzaamheid) deze energiescan persoonlijk aanbieden aan een bewoner van de wijk Sterrenburg. Samen met de energieadviseur gaat de wethouder bekijken wat het energieverlies en de kansrijke besparingsmaatregelen zijn voor die specifieke woning.

Na Sterrenburg ontvangen nu bewoners van de wijken Dubbeldam Zuid en Crabbehof Zuidhoven een aanmeldformulier voor de energiebesparingsactie. De actie ‘Dordrecht bespaart energie’ wordt aangeboden door de Energiecoöperatie Dordrecht, een samenwerking van de gemeente Dordrecht en HVC. De gemeente wil de actie het komende jaar wijk voor wijk aanbieden. Voor meer informatie: www.energiedordrecht.nl.

Duurzaamheidscafé Plus
Het Duurzaamheidscafé Plus wordt gehouden in de spiksplinternieuwe Duurzaamheidsfabriek in het Leerpark van 18.30 tot 21.30 uur. Het organiserende burgerplatform Duurzaamheid Dordrecht wil met dit speciale Duurzaamheidscafé zoveel mogelijk inwoners informeren over mogelijkheden om hun energieverbruik terug te dringen. Dertig bedrijven uit deze regio tonen een scala aan producten: van duurzaam bouwen, vloerisolatie en vloerverwarming tot zonnepanelen zonder dakpannen. Verder vertellen bewoners welke maatregelen zij zelf hebben genomen en een aantal experts gaat in op wat je gezamenlijk in je buurt, wijk of stad kunt doen aan energiebesparing.

Duurzaamheidsfabriek
In de Duurzaamheidsfabriek van architect Thomas Rau gaan onderwijs, bedrijven en gemeente vanaf begin volgend jaar samenwerken aan innovatieve duurzame toepassingen. Dit duurzaam icoon in Dordrecht is eind 2011 door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Financieel Dagblad beloond met de prijs voor ‘Beste duurzaamheidsplan van Nederland’. De Duurzaamheidsfabriek is te vinden aan de Leerparkpromenade 50 in Dordrecht. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.dordtduurzaam.nl.
 

Deel dit bericht met je vrienden!