Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Telling visstand in vijver Nassauweg

6 november 2012

DORDRECHT - In opdracht van de gemeente Dordrecht gaat Visserij Service Nederland op donderdag 8 november in de middelste vijver van de Nassauweg tellen welke vissoorten aanwezig zijn en hoeveel van elke soort. Hengelaars hebben aangegeven dat zij heel weinig vis vangen aan de Nassauweg. Met dit onderzoek kan precies worden vastgesteld hoe het met de visbevolking gesteld is. De visverenigingen zijn op de hoogte gesteld.

Het visbedrijf trekt er een dag voor uit. Met een sleepnet worden alle vissen in de vijver gevangen. De vissen worden daarna in een kuip gedaan; geteld en weer in de vijver teruggezet.
 
De gemeente is niet verplicht te zorgen voor vis in de vijvers. Dit soort tellingen gebeurt soms, bij twijfel. En sporadisch worden de vissen uit de vijver gehaald om ze veilig te stellen als er gebaggerd gaat worden. Dit onderzoek kan gezien worden als een service aan de hengelaars.
 

Lees meer over:

Nassauweg telling visstand
Deel dit bericht met je vrienden!