Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse Essenhof in de race voor publieksprijs Houtprijs 2012

6 november 2012

DORDRECHT - Onderweg naar de voltooiing van het Masterplan, dingt het publiekskantoor van de Essenhof mee naar de Publieksprijs van de Houtprijs 2012.

Gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium Dordrecht zijn klaar om de voltooiing van het Masterplan Essenhof te vieren en het publiek kennis te laten maken met een vernieuwde locatie in een vertrouwde rustige omgeving. Ruim twee jaar is er gewerkt aan onder meer de renovatie van de monumentale aula, de herinrichting en aanplanting van de begraafplaats, de verbouwing en uitbreiding van de grote aula en het crematorium. Naar verwachting worden half november alle werkzaamheden afgerond. Dit zal gepaard gaan met een officiële opening en een open dag voor belangstellenden.

Onderdeel van het Masterplan Essenhof was de realisatie van het door EGM architecten ontworpen publiekskantoor, waar bezoekers, nabestaanden en relaties terecht kunnen met vragen over de uitvaart, de uitgifte van graven en urnenplaatsen, asbestemmingen, aankoop van urnen en alle overige bezoekersinformatie. Naast de kantoorfuncties die nodig zijn voor het totale beheer van alle zaken rondom begraven en cremeren, zijn eveneens representatieve ontvangst- en gespreksruimtes ontworpen met daarbij passend meubilair en vaste inrichtingselementen.

EGM architecten heeft dit project voor deze prijs ingezonden en hoopt op stemmen van Drechtstedelijke en geïnteresseerde bewoners. Stemmen kan tot 27 november via www.egm.nl of via http://www.dehoutprijs.nl/content/publieksprijs-2012
 

Deel dit bericht met je vrienden!