Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Mosquito tegen overlast voetbalkooi

1 november 2012

DORDRECHT - De gemeente plaatst binnenkort een mosquito bij de voetbalkooi aan de Colijnstraat. In de nachtelijke uren (van 22.00 tot 500) zal dit apparaat in werking zijn en een hoge zoemtoon uitzenden. Deze toon is hinderlijk voor mensen die hem kunnen horen (jongeren). De verwachting is dat jongeren daarom ’s nachts niet meer zullen rondhangen. Het gaat om een proefperiode van een half jaar.

De mosquito is één van de maatregelen van de gemeente in het kader van de aanpak overlast in de openbare ruimte, onder meer in de Colijnstraat en omgeving. De aanpak van die overlast leidde tot een aanzienlijke afname van het aantal overlastmeldingen, maar afgelopen zomer nam de overlast weer toe. Een deel van de overlast hangt samen met de voetbalkooi, waar jongeren tot laat in de avond voetballen, rondhangen en geluidsoverlast veroorzaken (harde muziek).

Na zes maanden volgt een evaluatie van de inzet van de mosquito. Inmiddels is dit middel in 175 gemeenten in Nederland geplaatst. De ervaringen zijn overwegend positief

Lees meer over:

colijnstraat mosquito
Deel dit bericht met je vrienden!