Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Feest in Dubbeldam, opening uitbreiding Toermalijn'
23okt 2012

Feest in Dubbeldam, opening uitbreiding Toermalijn

DORDRECHT - Afgelopen vrijdag is de uitbreiding van Toermalijn geopend. Achter de bestaande locatie van SDK kinderopvang is een nieuw innovatief gebouw gerealiseerd, een gebouw met enorme speelruimtes. Een loopbrug zal de huidige locatie verbinden met de nieuwbouw.

Uitbreiding
De locatie Toermalijn, gebouwd in 2003, breidt haar capaciteit uit door de nieuwbouw.
‘We kunnen nu ruim 130 kinderen opvangen op Toermalijn in de dagopvang en BSO (buitenschoolse opvang). Veel kinderen uit Dubbeldam willen onze opvang bezoeken. Ook vinden wij het belangrijk dat kinderen veel uitdagende speelruimte hebben. De nieuwbouw is speciaal ontworpen en ingericht voor de oudste kinderen en daarom ook extra spannend’ aldus Jeroen Nusteling, directeur SDK kinderopvang.

Snel gebouwd
De eerste paal van het gebouw is in maart dit jaar de grond ingegaan. Nusteling: "Wij hebben iemand in dienst, die toezicht hield op de nieuwbouw. Zo was er een duidelijke communicatie mogelijk wat resulteert in een korte bouwtijd en een prachtig gebouw"'

Speelruimte
De nieuwe speelruimte is een enorme uitdaging voor de BSO. Het is een mooie grote ruimte met voor ieder wat wils. Jeroen Nusteling: ‘Wij maken verschillende hoekjes, speciaal ingericht naar een thema. Een keuken, theater, klei- en schilderhoek, meidenwand en dansspiegel en dan nog voldoende ruimte om iets groots te bouwen, maar ook een plek om rustig thee te drinken of een boekje te lezen. Op Toermalijn verveelt geen kind zich.’

Op de nieuwe locatie wordt op een uitdagende en innovatieve manier omgegaan met ruimte. De locatie is extra ruim opgezet. Om deze ruimte optimaal te gebruiken, heeft SDK kinderopvang met twee andere lokale ondernemers, Louk Straver en Ideko, een hele nieuwe inrichting ontworpen. Alle nieuwe elementen zijn speciaal ontworpen naar de wensen van de kinderen.

Opening
Bij de opening was het een drukte van jewelste, het leek wel of heel Dubbeldam was uitgelopen om het nieuwe Toermalijn te bewonderen. Door een lint door te knippen werd de locatie geopend door de directie, waarna de kinderen een hele lading ballonnen los lieten. Nadat alle genodigde waren vetrokken was er nog een discofeest speciaal voor de oudste kinderen, om zo te vieren dat ze nu een heel eigen gebouw hebben.
 Deel dit bericht met je vrienden!