Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jongeren collecteren voor Stichting Chris'
11okt 2012

Jongeren collecteren voor Stichting Chris

DORDRECHT - Jongeren uit vier verschillende Dordtse jeugdgroepen zetten zich van 22 - 27 oktober in voor Stichting Chris. De jongeren doen dit door te collecteren voor Stichting Chris.
 
De jongeren zijn afkomstig uit drie jeugdgroepen van verschillende kerken in Dordrecht. Het gaat om de jeugd van Evangelische Gemeente Jozua, jongeren uit de Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht-Centrum, jeugdvereniging Menorah (PKN wijk 2 & 7) en jeugdvereniging Nehemia (Gereformeerde Gemeente, Julianakerk).

Lisanne en Rieneke zijn twee van de jongeren die gaan collecteren. Lisanne: “Tijdens een avond van onze jeugdvereniging kwam er iemand van Chris een presentatie houden. Er werd gevraagd of we wilden helpen met collecteren. Ik dacht: het is in de vakantie, dus waarom ook niet?” Het geloof is een belangrijke motivatie voor de jongeren om mee te helpen met de collecte. Lisanne: “Ik zie het als een opdracht uit de Bijbel om me in te zetten voor mijn naaste. Ik ben zelf christen en daarom vind ik het belangrijk om mijn naaste te helpen. Door te collecteren kan ik dit in de praktijk brengen.”

Chris
Stichting Chris organiseert ieder jaar een collecteweek in Dordrecht. Het is nog niet eerder gebeurd dat er zoveel jongeren aan deze collecte meewerkten. Tim van Dijl, organisatorisch betrokken bij de collecteweek: “Ik ben bij deze jeugdgroepen langsgegaan om jongeren te vragen mee te doen aan de collecteweek. Het is geweldig om zoveel betrokkenheid onder jongeren te zien voor leeftijdsgenoten die in de problemen zitten”.

Stichting Chris biedt pastoraat, advies en preventie aan kinderen en jongeren door middel van een telefonische hulplijn (078 - 63 123 00), e-mail (help@chris.nl), de Chris Chat en voorlichtingen. Stichting Chris is volledig afhankelijk van giften. Chris kan nog steeds meer collectanten gebruiken. Ook volwassenen. Mensen die mee willen helpen aan de collecte kunnen zich hiervoor opgeven via www.chris.nl/collectant.
 Deel dit bericht met je vrienden!