Alles over Dordrecht...
04okt 2012

Grote Stadsdebat (nog) niet semi-live op RTV Dordrecht

DORDRECHT -  Door technische problemen lukt het (nog) niet om het Grote Stadsdebat uit het Dordrechts Museum al uit te zendenb semi-live op RTV Dordrecht. Gisteravond werd het feestdebat geregistreerd en via een glasvezel verbinding naar de studio live getransporteerd.

Veel technische problemen om deze proef te kunnen nemen, waren opgelost. Vandaag bleek dat nog niet alles lukte. RTV Dordrecht had de uitzending als een oefening aangekondigd, want op 19 december moet het Grote Stadsdebat live vanuit het museum te volgen zijn op de lokale omroep.

Een onderwerp op het zesde Stadsdebat was een nieuw stadsevenement  met als aanleiding de geboorte van Nederland op 19 juli 1572. Afgelopen jaar werd dit feest door erfgoedcentrum DiEP en het Platform stedelijke herdenking al aangejaagd.

Namens AD De Dordtenaar noteerde journalist Kees van Tol vandaag in de krant, dat als er vanuit de stad een beweging komt om rond 19 juli voor nieuwe Hoffeesten te zorgen, de gemeente best over de brug  wil komen. Wethouder Piet Sleeking (Beter voor Dordt/BVD) deed deze toezegging.

Een mogelijke koppeling van het Big Rivers Festival zagorganisator Bas de Zwart niet zo zitten, zo bleek tijdens de discussie. VVV-directeur Erik Zindell vond dat geen punt.Organisatoren van evenementen zouden het beste hun eigen ding kunnen doen als er maar wordt samengewerkt en naar verbindingen wordt gezocht. Volgerns De Zwart is Big River inmiddels echt Dordtse, gelet op het decor van de historische binnenstad. ,,Zoiets vind je bijvoorbeeld niet in Almere", aldus De Zwart.

 

Ruben, leerling van de Statenschool, wil een historische, griezeltocht in het donker door de stad organiseren. Gerben Baaij van Dordrecht-marketing heeft hem al uitgenodigd voor een gesprek. Ruben vindt dat er vooral voor kinderen tussen 10 en 15 jaar meer moet worden gedaan in Dordrecht.

 Deel dit bericht met je vrienden!