vrijdag 14 augustus 2020

Alles over Dordrecht

Eerste babyhuis in februari 2013 in Dordrecht

2 oktober 2012

DORDRECHT - In Nederland wordt binnenkort het allereerste Babyhuis gerealiseerd. Het Babyhuis biedt opvang en zorg aan baby’s van moeders of ouders die, mogelijk tijdelijk, niet in staat zijn om het kindje zelf groot te brengen en die geen andere uitweg zien dan het (tijdelijk) uit handen geven van de opvoeding. Inmiddels is ook de locatie van het Babyhuis bekend. Het initiatief wordt gerealiseerd aan de Brouwersdijk in de wijk Oud Krispijn te Dordrecht. Een locatie van woningcorporatie Trivire.

‘Van betekenis zijn voor mensen’: dat is de missie van woningcorporatie Trivire en dat is ook de reden dat zij het initiatief van het Babyhuis een warm hart toedraagt. Baby’s die om wat voor reden dan ook geen thuis hebben, moeten dit volgens Trivire wel krijgen. Toen initiatiefneemster van het Babyhuis, Barbara Muller, bij Trivire aanklopte met de vraag mee te denken over de huisvesting van het Babyhuis, wist Trivire al snel dat zij hier een bijdrage aan wilde leveren. Op de 1e en 2e etage boven het reeds bestaande wijkkantoor van Trivire aan de Brouwersdijk in Dordrecht lijkt nu de perfecte locatie gevonden te zijn.

Op de begane grond is een mooie plek om de vondelingenkamer te realiseren. Een ruimte waar een moeder in alle veiligheid en rust en desgewenst anoniem haar kindje kan overdragen aan de zorg van de babyhuisouders. Met de komst van deze vondelingenkamer is Nederland het 12e EU land waar een voorziening voor vondelingen komt.

Trivire gaat het pand aan Brouwersdijk verhuren aan de Stichting Het Babyhuis. Op dit moment is het pand aan de Brouwersdijk alleen nog niet geschikt als Babyhuis. Er moeten nog een aantal bouwkundige aanpassingen worden verricht. De planontwikkelingen voor deze locatie zijn al gestart en naar verwachting kan het Babyhuis in de eerste helft van 2013 haar deuren openen!

Meer informatie over Het Babyhuis is te vinden op www.het-babyhuis.nl

Lees meer over:

brouwersdijk babyhuis
Deel dit bericht met je vrienden!