maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Christelijke stichting Vuur en Vlam kandidaat-huurder Bibelotpand

2 oktober 2012

DORDRECHT – De stichting Vuur en Vlam in Dordrecht wil de voormalige Rooms Katholieke Bonifatiuskerk huren van de gemeente Dordrecht.  De overeenkomst moet op 1 januari 2013 ingaan, zodra poppodium Bibelot helemaal is verhuisd naar het energiehuis aan Noordendijk.

Met de gemeente is voor een huurperiode van twee jaar een intentieverklaring opgesteld, waaronder nog alleen de handtekeningen moeten worden gezet.

De stichting wil in twee jaar tijd laten zien dat er draagvlak is voor een interkerkelijk centrum. Ook zal er binnenkort een actie beginnen om giften binnen te halen en sponsors te werven.

De bestaande inrichting van Bibelot, dat in april 1981 van het Steegoversloot 34 naar de kerk verhuisde, zal zoveel mogelijk worden benut.

In veel kerken lijkt het "heilige vuur" uitgeblust en is er veel lauwheid. Vuur en vlam wil daarom in de kerk veelzijdig het geloof weer handen en voeten geven, met name gericht op jongeren.

Woordvoerder Erwin Wietses bevestigt dat er met het Stadskantoor en gemeenteraadsleden al een half jaar wordt gesproken en dat er net voor de zomer is begonnen met serieus onderhandelen. ,,Alles staat op papier, maar we hebben afgesproken pas naar buiten te treden als de handtekeningen zijn gezet. We hopen dat alles zo snel mogelijk kan worden afgerond. We hebben de tijd hard nodig om onze plannen uit te werken en onze achterban om medewerking te vragen. Ik hoop dat we snel onze complete opzet in de openbaarheid kunnen brengen.”

De Bonifatiuskerk heeft de status van monument. Nadat in 1974 bisschop Simonus de kerk als kerk buiten gebruik  heeft de gemeente Dordrecht allerlei plannen gehad. Uiteindelijk werd door de gemeenteraad in maart 1979 gekozen voor de vestiging van Bibelot. Deze jongerensociëteit moest vanaf het Steegoversloot vertrekken om de uitbreiding van de rechtbank mogelijk te maken. In de kerk ontwikkelde Bibelot zich tot een landelijk bekend poppodium met een professionele staf onder leiding van directeur David van Wijngaarden.

Bibelot hgeeft bekend gemaakt al volop bezig te zijn met de programmering in het Energiehuis en dat daar een knallend openingsweekeinde komt.

Popband Blof zal op 10 december het allerlaatste concert geven in het huidige Bibelot.

Voor meer informatie: www.stichtingvuurenvlam.nl

 

Deel dit bericht met je vrienden!