Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrijwilligers werk werkt'
01okt 2012

Vrijwilligers werk werkt

DORDRECHT - Jaarlijks is er een feest voor alle vrijwilligers van Dordrecht. Vrijdag 28 september van 19.00 tot 23.00 was het weer zover. In de business club van het stadion van F.C. Dordrecht was plaats voor informele gezelligheid, ontspanning, muziek, dans en cultuur.  Het feest werd georganiseerd door de Vrijwilligers Vacature Bank en het SSKW (Samenwerkingsverband Sociaal Kultureel Werk), in opdracht van de gemeente Dordrecht.

Officiële opening
Na een toespraak van wethouder Bert van de Burgt kon het feest losbarsten. Eigenlijk zou wethouder Harry Wagemakers komen maar hij kon niet komen. 'Vrijwilligers werk werkt', is de overtuiging van wethouder van de Burgt. 'Niet alleen zijn ze goed voor organisaties maar ook voor de gehele stad'.

Karakteristieke karikaturen
Twee karikatuur tekenaars waren aanwezig. Paul Schmitz en Rob van Kooten. Zij probeerden de gehele avond zoveel mogelijk schetsen te maken van de Dordtse vrijwilligers. Als attentie kreeg iedereen dit mee naar huis. Een kopie komt te hangen in een expositie rondt Dordtse vrijwilligers die ingericht gaat worden. Dit wordt een 'eregalerij' bij de Centrale Bibliotheek op de Groenmarkt.

Dries Roelvink kwam tsjirpen
Voor de liefhebbers van het Nederlandse lied kwam de bekende Amsterdammer: Dries Roelvink, het podium op. Met zijn meezing hits zoals: Maria Magdalena, Alleen door jou, Ik kom er aan, etc.

Pretty Young Things
Deze band uit Zuid Nederland bestaat uit zes jongeren met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar.

Al eerder hadden ze optredens op North Sea Jazz for Kids, Wantijpark Dordrecht, Palm Parkies festival 2012 en 013 in Tilburg. Ook stonden ze in voorprogramma's van Candy Dulfer en Roel van Velzen. De mengeling van stevige funk, rock en disco zorgde voor dansbare muziek. Afgewisseld met rustigere nummers.

De vrijwilligers
De drankjes en hapjes werden verzorgt door Turkish Delight, een belangrijke sponsor van het vrijwilligersfeest. De hele avond gingen er grote schalen met verschillende lekkernijen rond. Iedereen kreeg bij binnenkomst vijf consumptiebonnen en de toegang was gratis. Heel gepast dat deze belangrijke vrijwilligers weer eens flink in het zonnetje werden gezet.

 

 

Tekst en foto's: Dawn Eve van Norden

 Deel dit bericht met je vrienden!