zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Diana Rozendaal en Didi Korporaal winnen wedstrijd Drechtsteden Toekomst

1 oktober 2012

DRECHTSTEDEN -  Tijdens een geanimeerde en goedbezochte bijeenkomst op zondag 30 september in jeugdcentrum Interval in Papendrecht werden de winnaars bekend gemaakt van de wedstrijd Drechtsteden Toekomst, georganiseerd door Kunstgebouw. Men kon een gedicht, een kort verhaal of een foto insturen rond het thema Drechtsteden Toekomst. De 13-jarige Didi Korporaal won de 1e prijs in de categorie t/m 20 jaar met het verhaal De Toekomst. Diana Rozen-daal won de 1e prijs in de categorie vanaf 21 jaar met een foto, gemaakt tijdens het Sterrenburgparkfestival in Dordrecht.

De tweede prijzen waren voor Levi den Otter(8 jaar) en Bert van der Meijden, de derde prijzen voor Esther de Groot (17 jr) en Dineke van Gemert. Verder waren er aanmoedigingsprijzen voor Selfet van den Bosse (12 jr), Romy den Otter (14 jr), Hans Verzijl, Marian Werkman en Arie de Bruin. De prijzen werden uitgereikt door Joke Reuwer, wethouder cultuur van Papendrecht. In elke categorie was er een prijs van € 250, € 150 en € 100.
Later in het jaar zal er een klein boekje verschijnen met de prijswinnende gedichten, verhalen en foto’s. Ze zijn binnenkort al te vinden op de website www.drechtstedenkijkt.nl.

De jury bestond uit kinderboekenschrijver Casper Markesteijn, Rob Kruiff, consulent bij Kunstgebouw en Ferry Rigault, projectleider van Drechtsteden Toekomst.

Drechtsteden Toekomst
De wedstrijd is onderdeel van het project Drechtsteden Toekomst dat in 2012 in opdracht van de Drechtsteden wordt georganiseerd door Kunstgebouw, de provinciale organisatie voor kunst en cultuur in Zuid-Holland. Het is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de Drechtsteden en de provincie Zuid-Holland.
 

Deel dit bericht met je vrienden!