zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Dordrecht geeft ruimte aan ontwikkeling topsporters

26 september 2012

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht vindt een optimale ondersteuning zeer belangrijk voor de ontwikkeling van topsporters. Daarom wil het college de zogenaamde ‘plint’ onder de ijsbaan in de Sportboulevard verbouwen voor de huisvesting van het Talent Support Centrum (TSC) van Dordt Sport. Het TSC wordt dé omgeving waar talenten gefaciliteerd worden op het gebied van sport, onderwijs en zorg.

“We koesteren onze talenten en topsporters. Zij maken veel los in de stad en hun aantrekkingskracht tilt de lokale sport naar een hoger niveau. Hun passie, ambitie en discipline inspireren Dordtenaren. Hun topprestaties zijn goed voor het lokale gevoel van trots. De realisatie van het Talent Support Centrum is dan ook een logisch gevolg om ruimte te geven aan Talent en Topsport in Dordrecht”, aldus wethouder Sport Rinette Reynvaan.
 
Faciliteiten
Vanaf medio januari 2013 kunnen jonge, talentvolle sporters gebruik maken van de nieuwe ruimte in de Sportboulevard. Er komt een fitnessruimte, praktijk voor fysiotherapie en een huiskamer. Voor de verbouwing van het TSC is een bedrag nodig van 260.000 euro. De gemeenteraad stelt dit krediet beschikbaar.
Verder zal het TSC huiswerkbegeleiding aanbieden. Op deze manier sluiten studie en sport beter op elkaar aan. Daarnaast worden de talenten ook sporttechnisch optimaal ondersteund. Ze worden uitvoerig getest op mogelijke ontwikkelpunten en krijgen een op maat gesneden advies om daarmee aan de slag te gaan.
 
Het TSC is in eerste instantie bedoeld voor alle sporters die verbonden zijn aan het Olympisch Netwerk en degenen die deelnemen aan de Regionale Talenten Centra Dordrecht. Op dit moment zijn er Regionale Talenten Centra in zes takken van sport, namelijk: waterpolo, shorttrack, karate, zwemmen, korfbal en kunstrijden.
 
Talentcoaches, medewerkers van de gemeente en partners werken intensief samen om het Talent Support Centrum te realiseren. De ontwikkelingen van het Talent Support Centrum van Dordt Sport kunt u volgen op www.dordtsport.nl/tsc.
 

Lees meer over:

college topsporters tsc
Deel dit bericht met je vrienden!