donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Politie houdt grote verkeerscontrole

24 september 2012

DORDRECHT -  Op donderdagavond heeft de politie samen met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op en nabij de A16. Hierbij werd gebruik gemaakt van politieauto's met ANPR. Er werd ondermeer gecontroleerd op uitstaande boetes en snelheid.

In totaal werden zo'n 13.000 passerende auto's door de ANPR gescand. Vanwege te hard rijden kregen 1.200 bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was van een automobilist die 165 km/u reed op een weggedeelte waar 100 km/u was toegestaan. De hoogte van de boete zal later worden vastgesteld.

Van de gescande auto's werden 100 bestuurders staande gehouden en gecontroleerd. Twee van hen bleken onder invloed van alcohol te rijden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook schreven agenten zo'n vijftig bekeuringen uit, waaronder voor het rijden zonder helm, rijden met te gladde banden en het niet hebben van een geldig rijbewijs.

Drie bestuurders moesten direct een boete betalen toen bleek dat zij in het bezit waren van een slag- of steekwapen. Ook werd er tijdens de controle inbrekersgereedschap gevonden in twee auto's. De inzittenden werden aangehouden en een nader onderzoek volgt.

Tijdens de controle is aan de politie ruim 2.500 euro aan openstaande boetes betaald. Ook aan de Belastingdienst werden openstaande vorderingen betaald, met een totaalbedrag van bijna 20.000 euro. Daarnaast nam de Belastingdienst 22 auto's in beslag bij bestuurders met een belastingschuld.

 

Lees meer over:

A16 verkeerscontrole
Deel dit bericht met je vrienden!