zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Alleen fractie WEK blijft tegen plan nieuwe omroep Dordrecht door deelname IDORDT

20 september 2012

DORDRECHT -  De gemeenteraadsfractie WEK, die wordt gevormd door twee oud raadsleden van Beter voor Dordt (BVD), vindt dat de Dordtse website Idordt in de vrije meningsuiting de wet overtreedt. WEK gaat uit van een eigen, strikte uitleg voor de vrijheid van meningsuiting. Al eerder had WEK het aan de stok met journalisten Kees Thies (AD De Dordtenaar) en Sebastiaan Schramm (De Telegraaf).

Marco van Schaardenburg, eigenaar van www.iDordt.nl., zou volgens WEK geweerd moeten worden in  het plan voor de nieuwe omroep Dordrecht dat aanstaande dinsdag in de gemeenteraad komt. Idordt noemt zich  een podium waarop Dordtenaren hun nieuws kwijt kunnen, mening kunnen geven en met elkaar in discussie kunnen gaan.

Raadslid Nancy Witsen Elias - Kool , die met Diana Kensenhuis WEK vormt, vindt dat Idordt grenzen overtschrijdt. WEK kondigde daarom als enige fractie voor de camera van RTV Dordrecht aan tegen het voorstel te blijven, dat dinsdag in de raad komt, om de lokale omroep een nieuwe toekomst te geven.

Idordt geeft via moderne media wegen op een eigen wijze uiting aan de vrijheid van meningsuiting. Daarvoor is Idordt nooit veroordeeld. Iedereen krijgt de kans om aan de discussie mee te doen op de website. Volgens het raadslid is echter Idordt niet fatsoenlijk. Ze wees erop dat burgemeester Arno Brok naar aanleiding van een ander incident in de media een boekje had uitgedeeld met tips, hoe mensen fatsoenlijk met elkaar kunnen omgaan.


Idordt wil graag soms op een speelse wijze met onderwerpen om gaan. Sommigen mensen zien het als een Dordtse variant van de Pownews. Idordt wil vooral op een eigen, soms losse wijze, de mogelijkheden van moderne media benutten. In het Stadskantoor wilde het raadslid van WEK geen gesprek aangaan met de voorman van Idordt. Volgens haar is en blijft er één oplossing, dat Idordt met Marco van Schaarenburgh verdwijnt uit de voorgestelde samenwerking voor de nieuwe omroep.  De poging van Ad van den Herik om voor de camera in de stijl van EO's Familiediner Idordt en WEK samen aan een glas wijn te krijgen, strandde in de reportage door de weigering van WEK nog met Idordt het gesprek aan te gaan.

De fractie van WEK vocht eerder publiek een meningsverschil uit met columnist Kees Thies van AD De Dordtenaar, die op een speelse wijze de fractie Sjort en Sjimmie noemde. WEK beschouwde dit als een belediging en zag de humor er niet van in.  Onlangs kruiste WEK nog eens de degens met Kees Thies op de website van WEK op de volgende manier:

 

Het ongelijk van Kees Thies.

Reactie op de column van Kees Thies AD De Dordtenaar 1 september 2012.

Kees Thies vertelt de lezer van ADDD niets nieuws als hij (weer eens) moet concluderen dat politiek soms een vuil spelletje is. Hij doet hier immers zelf aan mee en gaat weer volop op het orgel. WEK is nergens bang voor en gezichtsverlies is niet aan de orde. Wij zeggen immers waar het in de politiek op staat en niet iedereen kan dat waarderen.

WEK weet overigens prima waar zij voor is ingehuurd. Onze kwaliteiten komen nu ten volle tot hun recht en we hebben al veel bereikt, zoals te zien op onze website.

Het theater waar Kees op doelt komt dan ook van de kant van BVD en hemzelf.
Niet van WEK!

Alles wat WEK doet kan in de ogen van Kees geen goed doen. Dat de fractie WEK vooral haar eigen overbodigheid aan zou tonen is een ingekleurde interpretatie van hemzelf. Een mening, die hij vooral als een feit wil presenteren. Gelukkig heeft de vergaderzaal van de gemeenteraad een eigen livestream. Laat de lezer/kijker zelf een oordeel vellen, zonder de voorgekauwde en ingekleurde mening van betreffende columnist.

Wij zijn niet boos op onze voormalige fractiegenoten, maar willen hen wel graag de feiten onder ogen laten zien. WEK is geen BVD! Onze reactie is geen sneer: wie kaatst kan de bal verwachten.

Waarom zit Kees niet in de politiek? Hij schijnt het allemaal beter te weten en beter te kunnen, maar we weten natuurlijk allemaal dat de beste stuurlui aan wal staan.
Kees Thies vormt hierop geen uitzondering.

Zijn stem gaat waarschijnlijk naar Beter voor Dordt in 2014 en dat vinden wij prima.

Kees, je heb gelijk met je laatste zin. Alleen zou je hem moeten betrekken op jezelf. En wij zouden dan ook vooral tegen jou willen zeggen: “Laat de gemeenteraad haar werk doen en zing vooral zélf een toontje lager”.

 

Een door WEK gewraakt artikel op Idordt was:

 

De Dames WEK laten weer van zich horen. Dit keer zijn ze boos op Sebastian Schramm, telegraaf-journalist gelegerd in Dordrecht en op iDordt.nl omdat we op de site al maanden grensoverschrijdende columns en tweets plaatsen.

 

De dames WEK zijn de twee dames die vorig jaar uit BVD zijn gestapt omdat ze te weinig aan het woord zijn. Nu ze als WEK door het leven gaan horen we wel wat van ze, zoals de boze brief naar ADDD columnist Kees Thies vanwege zijn vergelijking van de WEK dames met Sjors en Sjimmie noemen. Andere belangwekkende zaken waar zij zich voor in zetten zijn de zwarte-piet-op-een-knol-actie, geen-zwervers-in-de-bus en nu de brief naar de baas van de Dordtse journailist Sebastian Schramm om te klagen over het gedrag van @Sebasschra.

 

Lees hieronder de brief die Nancy Witsen Elias-Kool heeft gestuurd naar de hoofdredactie van de telegraaf:


Geachte heer Paradijs,

Als regelmatige Telegraaflezer vraag ik uw aandacht voor het volgende:


Bij uw krant werkt een journalist, genaamd Sebastiaan Schramm. Onder de kop www.telegraaf.nl twittert hij er lustig op los. Hij is al maanden bezig om onze gemeenteraadsfractie WEK, een afscheiding van de lokale partij Beter Voor Dordt, zwart te maken. Hij doet dit onder andere op IDordt.nl, eigendom van Marco van Schaardenburgh. Op deze site worden al maanden grensoverschrijdende columns en tweets geplaatst, die racistisch en seksistisch zijn. Schramm distantieert zich hier niet van. Hij heeft geen respect voor bevolkingsgroepen die er niet zo uitzien als hijzelf (blank).

Schramm heeft geen respect voor bevolkingsgroepen die er niet zo uit zien als hijzelf (blank). Dat uit hij bijvoorbeeld door de twee dames van WEK  regelmatig Sjors en Sjimmie te noemen  en overige benamingen. Daarmee geeft hij de maat aan voor andere volgers (de dames zijn  blank / van geboorte Hollands en donker / van geboorte Surinaamse). Een groot deel van bevolking is bekend met de negatieve vergelijking van Sjors en Sjimmie: het was een schandelijke, stigmatiserende strip.

Hieronder enkele grensoverschrijdende tweets van Schramm:

‏@sebasschra: #SjorsenSjimmie #damesopdrift of #KlokenKlepel? #poll #Dordrecht
‏@sebasschra: @Kees_Stam Samson en Gert verbleken daarbij. #labrador #paashaas Sjors en Sjimmie trouwens ook.
‏@sebasschra: 'In het land van #Suriname holadiejeejee, holadiejo. Zat een #strontvlieg voor de ramen holadiejeejee.' #peuternet #kinderliedjes #amnestie

Op deze site is ook een pornografisch plaatje verschenen.


Wij hebben van alle uitlatingen van hem en zijn collega’s een enorm dossier opgebouwd. Voor een nadere toelichting zijn wij beschikbaar.
Wij gaan ervan uit dat u van al uw medewerkers onberispelijk gedrag verlangt binnen en buiten de werksfeer
Graag vernemen wij van u of u zich als directeur van De Telegraaf van deze discriminerende tweets distantieert.

Bij voorbaat dank voor uw aandacht en inzet.


Met vriendelijke groet, mede namens mijn fractiegenoot Diana Kensenhuis,

Nancy Witsen Elias-Kool,
Fractie WEK,

Deel dit bericht met je vrienden!