donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Tweede in rij van vier van het Dordts patriciërshuis

7 september 2012 (door Chris Moorman)

DORDRECHT - De prachtige ronde Maaskamer vormde zondag 2 september het decor voor een uniek concert op een clavecimbel uit 1604. Dit instrument werd bespeeld door de Vlaamse Kris Verhelst, die zeer onder de indruk was van de mooie akoestiek van deze kamer, die geheel in Lodewijk XVI-stijl bewaard is gebleven.

Zondag 9 september om 16.00 uur zal de Australiër Anthony Romaniuk werken van Mozart spelen op de pianoforte, die rond 1790 is gebouwd door de firma Johan Schantz uit Wenen. Van de door deze firma in de 18e eeuw gebouwde instrumenten zijn wereldwijd slechts enkele exemplaren bewaard gebleven.

Het Dordts Patriciërshuis, museum aan de Maas is zeer verguld en trots dat Anthony  bereid is om naar Dordrecht te komen voor een concert in een zeer intieme setting. In de Maaskamer kunnen namelijk slechts 25 mensen een plaats vinden.

Geïnteresseerden dienen derhalve snel te reageren door een mail te sturen naar info@dordtspatriciershuis.nl. De kosten voor het concert bedragen € 15 incl. toegang tot het museum.

Op zondag 16 september zal de Italiaan Leonardo Miucci een optreden verzorgen, waarna de Amerikaan Andrew Meyer op 30 september de concertserie zal afsluiten.

Ook voor deze concerten, die eveneens om 16.00 uur aanvangen bedraagt de entree € 15 en kan men zich reeds per mail aanmelden.

Lees meer over:

Maas dordts patriciërshuis
Deel dit bericht met je vrienden!