zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Geslaagde Voorleesmarathon

7 september 2012

DORDRECHT - Woensdag 5 september organiseerde Stichting Wezenlijk in samenwerking met boekhandel Vos&Van der Leer Centrum een voorleesmarathon, actie voor laaggeletterdheid. Het doel van deze voorleesmarathon was om het belang van (voor)lezen te benadrukken en het onderwerp laaggeletterdheid uit de taboesfeer te halen.

De belangstelling voor deze middag was zeer groot en het was ook erg gezellig. Wethouder Bert van de Burgt deed de aftrap, met het voorlezen van een verhaal uit het boek ‘Een schat in de Biesbosch” van de Dordtse kinderboekenschrijver Casper Markesteijn. Na de wethouder las een laaggeletterde, Joop Kouseband, heel moedig het volgende verhaal voor en daarna volgden de andere deelnemers, zowel jong als jong. Ook Jacqueline van den Bergh, gemeenteraadslid voor de PvdA, en Theo Lemmens, secretaris van FNV Lokaal Drechtsteden / fnv078, namen deel aan deze voorleesmarathon.

Hulya Celik, voorzitter van Stichting Wezenlijk: “Wat ons opviel was dat de sfeer erg ontspannen en gezellig was. Iedereen was enthousiast. Dat was ook wat wij als Stichting Wezenlijk met deze voorleesmarathon wilden bereiken want, bij voorlezen gaat het ook om de gezellige sfeer, je eigen fantasie en de mogelijkheid om weg te dromen bij een stem en bij een verhaal. Dat is op deze middag helemaal gelukt!”

Iedere deelnemer ontving een boekenbon of een gedichtenbundel van de Vos &Van der Leer en Stichting Wezenlijk. De organisatoren kijken terug op een zeer geslaagde middag die werd afgesloten met een groepsfoto.
 

Deel dit bericht met je vrienden!