zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Da Vinci ontruimd

6 september 2012

DORDRECHT - Het volledige Da Vinci-college op het Leerpark werd dinsdag ontruimd, vanwege een vreemde lucht in één van de lokalen. Daarbij kregen enige leerlingen last van hun keel. Op grond hiervan is toen besloten het gebouw te ontruimen. De brandweer acht het waarschijnlijk dat een leerling mogelijk traangas heeft gespoten in het lokaal. Naar de precieze oorzaak wordt echter nog gezocht. Medewerkers van de ambulance keken in totaal 4 scholieren na, maar geen van hen behoefde een verdere behandeling.

Een traangas is een gas dat werkt op de traanklieren, door deze heftig te irriteren. Traangas kan in het ergste geval zelfs blindheid tot gevolg hebben, maar in de meeste gevallen is dit tijdelijk. Verder zijn hoesten en niezen het gevolg.  

Lees meer over:

ontruiming da vinci
Deel dit bericht met je vrienden!