dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe bushalte Johan de Wittstraat

31 augustus 2012

DORDRECHT - Johan de Witstraat richting centrum tijdelijk afgesloten

De bushalte op de Johan de Wittstraat wordt aangepast. Eind vorige week stelde de gemeente de afsluiting van de Johan de Wittstraat voor al het verkeer richting de Spuiboulevard tijdelijk uit. Tijdens het opstarten van de werkzaamheden zijn onverwacht kabels en leidingen aangetroffen. Hierdoor kon de fundering die nodig is voor het plaatsen van de bushalte niet worden aangelegd. De gemeente heeft samen met Stedin en Evides een geschikte oplossing gevonden. De werkzaamheden zijn sinds donderdag 30 augustus herstart.


Om de nieuwe bushalte te kunnen plaatsen is de Johan de Wittstraat vanaf de Singel de stad in afgesloten. De Stationsweg is wel bereikbaar. De rijbaan de stad uit, vanaf de Spuiboulevard naar het station, blijft geopend. De paaltjes in de Cormelis de Wittstraat zijn tijdelijk verwijderd voor de hulpdiensten.

Werkzaamheden 14 september afgerond
Het autoverkeer wordt omgeleid via Burgemeester de Raadtsingel – Havenstraat – Wilgenbos – Achterhakkers – Spuiboulevard. Het fietsverkeer wordt omgeleid via Koningin Wilhelminastraat - Blekersdijk - Vrieseplein - Vest. De gemeente verwacht vrijdag 14 september aanstaande klaar te zijn met de werkzaamheden aan de bushalte. De afsluiting van de Johan de Wittstraat wordt na de werkzaamheden zo snel mogelijk beëindigd.

Afsluiting tijdelijk opheffen
In het weekend, 'savond, 's nachts en tijdens koopavond wordt de afsluiting tijdelijk opgeheven. Dit gebeurt ook overdag als de werkzaamheden het toelaten. De Johan de Wittstraat is niet de hele dag afgesloten richting het centrum.

Aanpassing bushalte
De twee oude abri’s zijn verwijderd, de bushalte wordt teruggeplaatst en de oude wachtruimte wordt herplaatst. Verder wordt de oude wachtruime transparanter gemaakt door de overkapping 90 cm te verhogen, de lengte van de wachtruimte met 12 meter in te korten en meer openbare verlichting onder de overkapping aan te brengen. De aanpassingen aan de bushalte dragen bij aan de verbetering van de (verkeers)veiligheid.

Meer informatie over de omleiding voor automobilisten en fietsers vindt u op de website www.dordrecht.nl/wegafsluitingen. Houd de website van Arriva in de gaten voor eventuele omleidingen van het busvervoer.

Lees meer over:

johan de witstraat
Deel dit bericht met je vrienden!