dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Subsidieregeling Dichtersbuurt werkt niet

30 augustus 2012

DORDRECHT -   De subsidieregeling, om eigenaren van woningen in de Dordtse Dichtersbuurt te stimuleren om hun woning op te knappen, werkt niet. Dat concluderen burgemeester en wethouders van Dordrecht. Ze willen de regeling daarom stopzetten.

Tijdens de grote opknapbeurt van de wijk Oud-Krispijn werden de laatste jaren alle huurwoningen in de Dichtersbuurt fraai gerenoveerd of herbouwd. "Er staan echter 114 koophuizen tussen en om te voorkomen, dat die een soort rotte kies in de buurt worden, moeten die eigenlijk ook grondig opgeknapt worden", vertelt wethouder Rinette Reynvaan.

Een speciale regeling, waarbij tot bijna tienduizend euro subsidie kon worden gekregen, heeft echter slechts tien woningeigenaren in beweging gebracht. Reynvaan is reëel: "Er liggen ook nog drie aanvragen, maar als 90 procent niet meedoet, dan werkt het dus niet. Erg jammer, want als gemeente hebben we er al 6 ton aan ambtelijke begeleidingskosten in zitten".

B&W stellen de gemeenteraad daarom voor om met de regeling te stoppen. "Dat gebeurt in maart 2013, dus tot die tijd kunnen mensen nog profiteren. Daarna moet er wel iets anders komen, maar daar moet de gemeenteraad over meedenken", zegt de wethouder. Bewoners reageren schouderophalend: "Ik vind opknappen niet nodig en veel te duur", zegt er eentje.

Bron: RTV Rijnmond

Deel dit bericht met je vrienden!