dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Bijzondere klassieke concertreeks in Dordts patriciërshuis

30 augustus 2012 (door Chris Moorman)

DORDRECHT - Het Dordtse Patriciërshuis, ook wel bekend als museum aan de Maas organiseert een bijzondere concertreeks van klassieke concerten. Concerten voor een kleine kring gegadigden want het zijn echte huiskamerconcerten maar wel op hoog niveau.
Een kleine kring want er kunnen niet meer mensen in dan dat de ruimte toelaat.

Klein? nee intiem, kijk daarvoor maar eens op internet en u ziet  hoe groot en hoe mooi dit in Lodewijk de 16e stijl ingerichte pand er uit ziet.
De zondagen in september zijn gereserveerd voor de concerten die aanvangen om 16.00 uur en waarvoor het beslist een aanbeveling is om te reserveren.

  • 2 september is er clavecimbel muziek geprogrammeerd uitgevoerd door Kris Verhelst. De muziek komt uit de regio Antwerpen gedateerd in de periode 1600/1700
  • 9 september speelt Anthony Romaniuk op fortepiano werken van O.A. Mozart.
  • 16 september is er eveneens op fortepiana een concert van Beethoven en Mozart door Leonardo Miucci
  • 30 september staat opnieuw in het teken van Mozart en beethoevn en sluit de Amerikaan  de rij op fortepiano.

De vier zondagen op rij worden door de internationale uitvoerders uit Belgie, Oostenrijk, Italie en Amerika neergezet in dit bijzondere pand  en uitgevoerd op virginaal ( spinet) Hans Ruckers (11) Antwerpen 1604 en de fortepiano Johan Schantz wenen 1791

De entree bedraagt 15 euro waarbij de entree van het museum is inbegrepen. Bestellen van kaarten kan via info@dordtspatriciershuis.nl. Het Dordts patriciciërshuis heeft een echte Drechtstedenrelatie, gelegen aan het drierivierenpunt en ook nog als oud burgemeestershuis en museum in de Dordtse binnenstad die door alle Drechtstedengemeenten gekoesterd wordt.
Genoeg redenen om eens te gaan luisteren en een bezoek te brengen aan dit eeuwenoude pand aan de Wolwevershaven 9 in Dordrecht.
 

Lees meer over:

museum dordts patriciërshuis
Deel dit bericht met je vrienden!