dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Komend weekend laatste asfaltwerkzaamheden Laan der VN

29 augustus 2012

DORDRECHT - Van vrijdagavond 31 augustus tot en met maandagmorgen 3 september vinden de laatste asfaltwerkzaamheden aan de Laan der Verenigde Naties plaats. Het nieuwe gedeelte van de Laan der VN krijgt vanaf de Karel Doormanweg tot het viaduct A16 een laatste nieuwe laag asfalt, de deklaag. Tijdens de werkzaamheden is de Laan der VN afgesloten vanaf het kruispunt Karel Doormanweg (inclusief kruispunt) tot het kruispunt van de Mijlweg. De op- en afrit van de A16 (richting Rotterdam) is afgesloten. De afsluiting gaat in op vrijdag 31 augustus om 20.00 uur en duurt tot maandag 3 september 5.00 uur.


Tijdens de werkzaamheden komend weekend wordt het verkeer omgeleid. De omleiding is met gele informatieborden langs de weg aangegeven. Het verkeer, zowel stad in als stad uit, wordt zoveel mogelijk via de N3 omgeleid. Op de A16 vanuit Rotterdam wordt verkeer richting het centrum van Dordrecht voor de Drechttunnel verwezen naar de rechter tunnelbuis.

Groot onderhoud
In 2011 heeft de gemeente fase 1 van de Laan der VN uitgevoerd. Deze doorgaande route van Dordrecht was toe aan onderhoud. Dit gold voor de fundering van de weg, het asfalt, het groen en de verlichting. De gemeente paste een aantal kruispunten aan. Hiermee wordt de verkeersveiligheid op de kruispunten verbeterd. Ook wil de gemeente een betere doorstroming van verkeer op de Laan der VN realiseren en de verbinding tussen de wijken verbeteren.

Water in plaats van asfalt
Als het nieuwe rijgedeelte van de Laan der VN klaar is en ook de kruispunten gereed zijn, start de aannemer met het graven en aanleggen van de waterpartij achter de Zuidendijk. Na het aanleggen van de waterpartij worden nieuwe bomen geplant. De werkzaamheden aan de waterpartij starten na de zomervakantie. De gemeente verwacht dat deze in december worden afgerond. De nieuwe beplanting vindt plaats in het voorjaar van 2013.

Meer informatie
De meest actuele informatie over de werkzaamheden, wegafsluiting en omleiding is te vinden op de website www.dordrecht.nl/laandervn.

Deel dit bericht met je vrienden!