dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Live verslaglegging vergaderingen gemeenteraad

28 augustus 2012

DORDRECHT - De vergaderingen van de gemeenteraad van Dordrecht zijn voortaan live via internet te bekijken. Bovendien is de video-opname van iedere vergadering na afloop beschikbaar in een eenvoudig doorzoekbaar archief. Hetzelfde geldt voor de vergaderingen van de adviescommissie. De uitzendingen zijn te raadplegen via www.dordrecht.nl/ris (zie link ‘Videoverslagen gemeenteraad en adviescommissie’ onder ‘Bekijk ook’).


De beslissing om over te gaan tot uitzending van de raadsvergaderingen via het internet is een belangrijke stap voorwaarts in de democratische processen binnen de gemeente Dordrecht. De gemeenteraad heeft besloten de video-opname van vergaderingen zowel tijdens als na de vergadering online beschikbaar te stellen, zodat de gemeentepolitiek beter toegankelijk en zichtbaar wordt. Geïnteresseerden hoeven immers niet meer naar het gemeentehuis te komen om een vergadering te volgen. Bovendien kunnen zij de opname op elk gewenst moment beluisteren.

Het videoverslag dat na de vergadering online beschikbaar komt, is een bewerkte versie van het videobestand dat is gemaakt bij het opnemen (en live uitzenden) van de vergadering. Deze verslagvorm maakt het eenvoudig om specifieke delen van de vergadering terug te luisteren; zo is aangegeven welk agendapunt er wordt behandeld en welkespreker er aan het woord is. Ook is het stemgedrag geregistreerd en is het mogelijk te zoeken op politiek thema. Ook het digitale archief is te raadplegen via www.dordrecht.nl/ris.

Lees meer over:

gemeenteraad
Deel dit bericht met je vrienden!